EMBID NADIGRAO KARIJA, BJELICA SLAB: Golden stejt prepustio vrh lige Finiksu! Memfis i Juta ne staju (VIDEO)
Foto: Profimedia

nba

EMBID NADIGRAO KARIJA, BJELICA SLAB: Golden stejt prepustio vrh lige Finiksu! Memfis i Juta ne staju (VIDEO)

Majami je bio ubedljiv protiv Čikaga

Objavljeno:

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa noćas su doživeli peti poraz u sezoni posle kog su Finiks Sansima prepustili čelno mesto na tabeli Zapadne konferencije, ali i čitave NBA lige. Ekipa Nemanje Bjelice noćas nije blistala u Filadelfiji, koja je predvođena sjajnim Žoelom Embidom stigla do relativno lakog trijumfa - 102:93.

Pred sam početak meča, moglo se primetiti da je Stef Kari izuzetno šuterski raspoložen. Ubacivao je trojke iz svih mogućih pozicija i zabavljao je publiku. Međutim, ta magija kao da je nestala odmah po početku susreta, pošto jedan od kandidata za MVP nije mogao da pogodi ama baš ništa i odigrao je jednu od slabijih partija ove sezone.

U sve to se uklopila i nešto slabija partija našeg Bjelice, koji je ostao na samo tri poena uz tri skoka i jednu asistenciju za 13 minuta provedenih na terenu. Pomenuti Kari je postigao 18 poena uz devet uhvaćenih i pet podeljenih lopti svojim saigračima, dok je na drugoj strani blistao maestralni Embid koji se polako vraća u pravu formu. U trijumfu File stigao je do 26 poena i devet skokova uz četiri asistencije, a Džordan Pul je bio najefikasniji kod "Ratnika".

Jedan od ubedljivijih trijumfa ove noći ostvarila je ekipa Jute na gostovanju Vašingtonu, a glavni protagonista pobede bio je Donovan Mičel. Zvezda Džezera noćas je imala sasvim dobro veče na šutu i uz njegovih 28 poena, tim iz Solt Lejk Sitija je nastavio put ka vrhu tabele Zapada - 98:123.

Vrlo dobru rolu ostvario je Rudi Gober koji je imao dabl-dabl od 20 poena i 11 skokova, dok je Hasan Vajtsajd takođe bio dvocifren u dve kolone sa 18 poena i 14 uhvaćenih lopti. U poraženom timu istakao se Bredli Bil sa 21 poenom uz pet uhvaćenih lopti i pet asistencija.

Do lake pobede, možda pomalo i neočekivane, stigao je Majami protiv Čikaga. Ekipa sa Floride rešila je meč već do kraja treće četvrtine, a potom je u poslednjoj samo dodatno uvećala razliku - 118:92.

Nije tako pomogla ni dobra partija Zeka Levina koji je na 33 poena dodao sedam skokova i četiri asistencije. Na drugoj strani su dominirali Dankan Robinson sa 26 poena i Divejn Dedmon sa 20 poena uz 12 skokova.

Od igrača iz regiona nastupala su dva crnogorska košarkaša - Nikola Vučević je za 34 minuta postigao 10 poena uz osam skokova i dve asistencije, dok je Marko Simonović imao dva poena i skok za manje od pet minuta na terenu.

REZULTATI:

Los Anđeles Klipers - Orlando 106:104

Vašington - Juta 98:123

Klivlend - Sakramento 117:103

Memfis - Hjuston 113:106

Majami - Čikago 118:92

Filadelfija - Golden Stejt 102:93

San Antonio - Denver 112:127

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.