VESELI I EKIPA NANELI TREĆI UZASTOPNI PORAZ ZENITU: Vreme za crveni alarm u Sankt Peterburgu?
Foto: EPA/Tolga Bozoglu

EVROLIGA

VESELI I EKIPA NANELI TREĆI UZASTOPNI PORAZ ZENITU: Vreme za crveni alarm u Sankt Peterburgu?

Novi poraz za ekipu Ćavija Paskvala

Objavljeno:

Košarkaši Fenerbahčea pobedili su Zenit u Sankt Peterburgu u okviru 14. kola Evrolige, rezultatom 86:80 (16:18, 24:23, 21:21, 25:18

Ponovo je prva četvrtina tima Saše Đorđevića bila u najmanju ruku, čudna. Posle onih tri poena protiv Olimpije, usledilo je ovo. Iako na papiru neizvesna, na terenu nije tako izgledalo jer je za Fenerbahče jedan čovek odradio ceo posao. Zenit je ovu deonicu dobio 18:16, ali je Jan Veseli od 16 upisao 15 poena za gostujuću ekipu, uz jedan poen De Koloa.

Aleksandar Đorđević, KK Fenerbahče
foto: Profimedia

U istom rezultatskom ritmu nastavilo se i u narednom periodu. Zenit je poenima Kuzminskasa poveo 41:33, ali je usledila serija Fenera od 7:0 za smanjenje prednosti na 41:40 na poluvremenu.

Domaći su u nastavku održavali prednost i dobrim šutom sa distance, a u turkom timu proradili su i ostali, pa je ponovo identična razlika bila i posle treće četvrtine. Fener je u jednom momentu imao minimalnu prednost, ali je usledila trojka Zenita i povratak na staro.

Lojd je otvorio poslednjih 10 minuta igre poenima sa linije za slobodna bacanja, ali je onda tim Saše Đorđevića vezao sedam poena preko Bukera i De Koloa i poveo 67:64 posle dva minuta igre u poslednjem kvartalu. Međutim, ruska ekipa je ponovo vratila prednost od pola koša trojkama Kuzminskasa i Zubkova. Smenjivale su se mini-serije ekipa, ali je na kraju slavio Fener

Najefikasniji u ekipi Fenerbahčea bio je Veseli sa 32 poena i pet skokova, De Kolo je upisao 18 uz šest asistencija, Pjer 13 i Buker 10 poena.

Zenit je predvodio Lojd sa 19 poena, dok je Kuzminskas postigao 17.

(Espreso/Sportske.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.