DOBAR UČINAK BJELICA U POBEDI GOLDEN STEJTA: Pokuševski na pravi način iskoristio minute na parketu!
Foto: Profimedia

nba liga

DOBAR UČINAK BJELICA U POBEDI GOLDEN STEJTA: Pokuševski na pravi način iskoristio minute na parketu!

Srpski krilni centar je za 20 minuta na parketu došao do učinka od osam poena, šest skokova, tri asistencije i po jedne ukradene lopte i blokade

Objavljeno:

Nikola Jokić blesnuo je još jedanput u NBA ligi, ali ostali srpksi košarkaši nisu priredili izvanredne partije. Ipak, i Nemanja Bjelica sa Golden Stejtom i Aleksej Pokuševski sa Oklahomom uknjižili su pobede.

Ne mora Stef Kari uvek da igra u petoj brzi, nekada može i u laganijem ritmu. Prva praćka NBA lige je za njegove standarde odigrala ispodprosečno, a to se ipka nije odrazilo na učinak Golden Stejta. Pokosili su Voriorski trojkama Portland, ostvarili 21 trijumf i odbranili prvu poziciju u Zapadnoj konferenciji – 104:94.

Ubacio je Golden Stejt protivnika u mašinu na vreme, ali je čekao četvrtu četvrtinu da uključi centrifugu. Dugo Voriorsi nisu uspevali da slome Portland, odolevali su Jusuf Nurkić i saigrači, ali ma kišu trojki nisu imali odgovor. Ubacili su izabranici Stiva Kera 14 dalekometnih hitaca, a skoro polovina delo su Stefa Karija.

Šut ga nije služio. Od 17 ispaljenih trojki pogodio je svega šest šuteva van linije 7,24. I procentualno i kvantitativno za standarde Stefa Karija – tanko. Ali, sasvim dovoljno da padne Portland, jer raspucani su bili i Džordan Pul, Oto Porter i Endrju Vigins. Predvodio je listu strelaca Stef Kari sa 22 poena, dva manje dodao je Džordan Pul na čiji konstantan doprinos može i ozbiljno računa trener Voriorsa.

Oto Porter Junior meč je završio sa 15 poena i šest skokova, a Endrju Vigins sa 14 poena. Kod Portlanda je najefikasniji bio Norman Pauel sa 26 poena, a velike probleme Golden Stejtu zadavao je Jusuf Nurkić, koji je sakupio 12 poena, 13 skokova i šest asistencija.

Nemanja Bjelica nije zablistao – kao što je umeo ove sezone – ali nije ni podbacio. Došao je do igre i poena, uklesao se u 21 prvi trijumf Golden Stejta i punio je sve kolone. Srpski krilni centar je za 20 minuta na parketu došao do učinka od osam poena, šest skokova, tri asistencije i po jedne ukradene lopte i blokade.

U Neizvesnoj završnici do druge vezane pobede stigla je Oklahoma Siti Tander, a Torontu je 10 sekundi pre kraja pobedu „ukrao“ Majk Muskala, koji je pogodio trojku na dodavanje Šeja Gildžusa-Aleksandera – 110:109.

Jedna od dve trojke Majka Muskale bile su presudnu, a najbitniju ulogu u Oklahomi na sebe je preuzeo Gildžus-Aleksander. Gurao je mladi tim Tandera, pogađao iz teških pozicija i bio najefikasniji sa 26 poena. Aleksej Pokuševski je više minuta uzeo samo od Pola Votsona. Srpski univerzalac je igrao manje od deset minuta, nije se naročito istakao u trijumfu svog tima, a osvajanju bodova doprineo je sa po tri poena i skoka, i dve ukradene lopte.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.