OVAJ ČOVEK NE MOŽE BEZ TRIPL- DABLA: Nova neverovatna partija Nikole Jokića kojom je srušio Pelikanse!
Foto: Profimedia

samo gazi majstore

OVAJ ČOVEK NE MOŽE BEZ TRIPL- DABLA: Nova neverovatna partija Nikole Jokića kojom je srušio Pelikanse!

Nije ni trepnuo, a pored njegovog imena u Smuti King Centru stajale su sledeće cifre: 39 poena, 11 skokova i isto toliko asistencija

Objavljeno: 07:28h

Kad je teško - Nikola Jokić. Tako Denver funkcioniše kroz čitavu ovu, a i prethodne sezone. Neke stvari nikada se ne menjaju. Jubilarni 60. tripl-dabl sprskog centra nije bio dovoljan da se sruše Čikago Bulsi, ali novi jeste za uzimanje mere Nju Orleans Pelikansima. Obezbedio je Nikola Jokić ekipi Majka Melouna produžetak, da bi u dodatnim minutima utakmice razneo rivala - 120:114.

Uraganska partija Jokića, u produžetku kao da je postojao samo jedan čovek na parketu. Da Valančijunas pet sekundi pre kraja regularnog dela nije bio precizan, momak iz Sombora ne bi upisao novi tripl-dabl. Ostao bi na skromnijim brojkama i ne bi aktivirao predatorski mod.

Prvih 11 poena u produžetku za Denver Nagetse postigao je Nikola Jokić. Tek je u poslednjih 20 sekundi, kada je sve bilo rešeno, pustio Gordona i Bartona da i oni doprinesu. Sa linije za slobodna bacanja. “Ukrao je košarku” srpski centar, po ko zna koji put. Nije ni trepnuo, a pored njegovog imena u Smuti King Centru stajale su sledeće cifre: 39 poena, 11 skokova i isto toliko asistencija.

A, procenti šuta iz igre nestvarni. Trojke ga nisu išle, nije pogodio nijednu (pucao 0/3), ali je briljirao sa poludistance. Od 20 šuteva koje je uzeo, promašio je svega tri. Kotrljao je Nikola Jokić kamen uzbrdo sam na neprijateljskom terenu, i jedini saigrač koji mu je koliko-toliko olakšavao posao bio je Vil Barton, koji je meč završio sa 20 poena.

U napadu je Jokić radio šta je hteo, ali u odbrani rešenje za Jonasa Valančijunasa imao nije. Litvanac je propisno namučio unutrašnju liniju Denver Nagetsa. Bio je najveća prepreka na putu ka 12. trijumfui Denvera i poravnanju odnosa pobeda i poraza. Postigao je 27 poena, a takođe je pokupio i 11 lopti ispod obruča. Uz Valančijunasa se u timu Nju Orleansa najbolje pokazao Herbert Džons, koji je stigao do učinka od 19 poena, sedam skokova i tri asistencije.

Dežurni kritičari broje Luki Dončiću kilograme, a slovenački košarkaš broji poene i s osmehom osluškuje razne zamerke koje mu se stavljaju na teret. Trom, nedovoljno pokretan, ne priliči mu da onako izgleda... A, opet sa lakoćom zasipa koševe rivala. Bez Dončića pitanje je gde bi Dalas bio i šta bi mogao... Kada nije igrao, ni Maveriksi nisu mogli ništa. Kada tako dežmekast ubaci u veću brzinu, Dalas samelje Memfis - 104:96.

Luka Dončić po II Njutnovom zakonu, u epizodi sila masi daje ubrzanje. Ubacio je Slovenac u veču brzinu i pregazio Memfis Grizlise. S lakoćom je postizao poene. Neko će se opravdano zapitati kako li bi tek igrao da je besprekorno fizički doteran...

Ubedljivo najbolji pojedinac u redovima Dalas Maveriksa bio je Luka Dončić. Spakovao je Memfisu 26 poena, pucao je trojke 50 odsto (pogodio pet šuteva iz deset pokušaja) i imao preko 50 šuta iz igre. Igra mu se, kao i inače, nije bazirala isključivo na poenterskom učinku. Malo je nedostajalo sjajnom beku da upiše novi tripl-dabl. Zaustavio se na osam skokova i sedam asistencija. Ipak, nije bilo sve perfektno u igri Luke Dončića. Potrošio je veliki broj lopti, čak njih devet bacio je u “bunar”.

Imao je Memfis veći deo susreta prednost, nadao se da će i on uspeti da iskoristi pad Dalasa i nanese mu četvrti vezani poraz, i drugi put u kratkom intervalu ga savlada (pre četiri dana Grizlisi slavili 97:90, a Maveriksi su gubili i od Nju Orleansa i Bruklina). Ali, proradio je Dalas u odlučujućem kvartalu.

Vukao je Luka Dončić na svojim plećima Maverikse, čekao je da se još neko razigra ili ga saigrači udostoje povremenim koševima. Samo je Kristaps Porzingis uz Slovenca bio raspoložen za igru. Udruženim snagama srušili su Memfis, a Dončić je u kritičnim momentima svezao dve trojke i razoružao protivnika.

Boban Marjanović nije ulazio u igru, a Slovenca je po broju koševa pratio Letonac sa 19 poena, dok je u suparničkom taboru Džaren Džekson bio kolovođa sa 26 poena i sedam skokova.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.