DRAMA U RUSIJI PRIPALA OLIMPIJAKOSU: Uniks poklekao u produžetku!
Foto: Profimedia

Evroliga

DRAMA U RUSIJI PRIPALA OLIMPIJAKOSU: Uniks poklekao u produžetku!

Sjajan duel smo gledali između Uniksa i Olimpijakosa

Objavljeno:

Košarkaši Olimpijakosa pobedili su Uniks u Kazanju sa 87:84 nakon produžetaka u utakmici 13. kola Evrolige.

Izvanredan meč viđen je u Kazanju, gde je Uniks, kog smo još bolje upoznali prethodne sedmice kada su "razbili" Crvenu zvezdu, izgubio od Olimpijakosa.

KK Uniks
foto: Starsport©

Strašan duel koji je protekao u serijama prednosti dva tima. Konstantno su se smenjivali u vođstvu, bilo je posebno ludo pred kraj poluvremena kada su se koševi nizali na obe strane, a ističe se i start trećeg kvartala kada je Uniks sa tri trojke u prva dva i po minuta ponovo pokazao svoj šuterski kvalitet.

No, Oli se nije predavao, gurali su ih Vezenkov i Slukas, ali je pomagao i ostatak tima. Samo se Printezis i Kvinsi Ejsi nisu upisali od 12 igrača koji su nastupali za grčki sastav. Ajzeja Kenan je bio nestvaran, ubacivao je teške šuteve, a Vladimir Perasović je imao problema u vidu ličnih grešaka Marija Hezonje koji je praktično presedeo treči kvartal.

Tajler Dorsi se "uključio" u meč u završnici pogodivši bitne trojke, ali neumoljiv je bio Ajzeja Kenan sa čak šest iz devet pokušaja! Ušlo se u produžetke, niko nije uspeo da se odvoji, ali je do kraja duela Olimpijakos konstantno bivao u prednosti, no ruski tim im je disao za vratom. Pirejski tim nikako nije mogao da stavi tačku na duel. Ispostavilo se da je trojka Saše Vezenkova napravila ključnu razliku, a u poslednjoj akciji Mario Hezonja je sa polovine parketa mogao da donese svom timu novi produžetak, no bio je neprecizan.

U Uniksu izdvojili su se Lorenzo Braun sa 21 poenom i Tomas sa jednim manje, dok je Vezenkov ubacio 22 u redovima Olimpijakosa.

Olimpijakos je na skoru od 9-4, a Uniks na 7-6 nakon ovog kola.

(Espreso/Sportske.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.