DIREKTOR VIRTUSA ŠOKIRAO KOŠARKAŠKU JAVNOST: Bartomeu nam je obećao Evroligu u sezoni 23/24 bez obzira na rezultat!
Foto: Profimedia

EVROLIGA

DIREKTOR VIRTUSA ŠOKIRAO KOŠARKAŠKU JAVNOST: Bartomeu nam je obećao Evroligu u sezoni 23/24 bez obzira na rezultat!

Izjava koja je šokirala košarkašku javnost

Objavljeno: 10:24h

Luka Baraldi, CEO Virtusa iz Bolonje, govorio je za lokalne medije kao što su Korijere di Bolonja, Resto del Karlino i Republika i u tom razgovoruo "potegnuo" je mnogo zanimljivih tema.

Između ostalog, otkrio je da je od odlazećeg prvog čoveka Evrolige, Đordija Bertomeua, dobio garancije da će Virtus igrati u Evroligi od sezone 2023/2024. I to - bez obzira na rezultat.

Serđo Skariolo
foto: Profimedia

Navodno je za tu sezonu bila planirana rekonstrukcija lige.

"Kada je Bertomeu bio u Bolonji rekao je da će rekonstrukcija Evrolige početi od sezone 2023/2024 i da će u tom momentu biti mesta za Virtus nezavisno od rezultata. Ostaje da vidimo da li će se njegovi planovi ispuniti, u situaciji kada će biti razrešen dužnosti", rekao je Baraldi.

Direktor Virtusa je dalje elaborirao na temu. Dotakao se i sistema takmičenja u Evrokupu koji je ove sezone prilično neobičan.

"Sukob između Evrolige i Fibe nije dobar za košarku. Bilo bi dobro da udruže snage i naprave jedinstveno takmičenje. Pre nego da tražim krivca, gledao bih ko je spreman da zaleči pukotinu. Biti u Evroligi danas je - drama. Da se ja pitam, restartovao bih stvari. Imam veliko poštovanje za Bertomeua. Sada treba naći nova lica. Ovaj sadašnji sistem Evrokupa nema logike, pobediće najsrećniji, a ne najbolji", rekao je Baraldi.

Podsećanja radi, Đordi Bertomeu će 30. juna 2022, posle 22 godine napustiti mesto izvršnog direktora Evrolige.

Kada je ekipa u pitanju, klub iz Bolonje ima poverenja u trenera Serđa Skariola.

"Trenutno nismo na tržištu ni kada su pojačanja ni odlasci u pitanju. Postoji poverenje u trenera, on je pravi, radi odličan posao. Imamo mlad tim i neiskusan i po godinama i međusobnom poznavanju. Šta nam još nedostaje saznaćemo vremenom. Najveći protivnik smo sami sebi", rekao je Baraldi.

U Evrokupu za sada Virtus stoji na skoru od tri pobede i dva poraza i kasni jedan trijumf za ekipom Budućnosti i Gran Kanarijom.

"U odnosu na ono što smo uložili, moramo da gađamo pobede u svim takmičenjima koje igramo. Tim je imao problema sa povredama, mladi smo, nismo proveli mnogo vremena kao tim. Brzo smo našli zamene za povrede Juda i Abasa. Moraćemo da sačekamo još da vidimo pravog Maniona, ali činjenica da je naš Amadeo Tesitori kapiten reprezentacije govori nam da smo na dobrom putu i da porazi iz oktobra mogu da se prevaziđu".

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.