NAVIJAČI PROVOCIRALI JOKIĆA, PA DOBILI ŠMEKERSKI ODGOVOR: Ja sam igrao u Srbiji, brate!
Foto: Profimedia

nba

NAVIJAČI PROVOCIRALI JOKIĆA, PA DOBILI ŠMEKERSKI ODGOVOR: Ja sam igrao u Srbiji, brate!

"Gorelo" je sinoć u Majamiju

Objavljeno:

Nikola Jokić se sinoć a) trijumfalno vratio na teren posle povrede zgloba i vodio svoj oslabljeni Denver do prve pobede (120:111) posle 6 vezanih poraza, b) osvetio navijačima Majamija za zviždanje na terenu i uvrede koje je dobijao još od sukoba sa Markifom Morisom, pre 3 nedelje i c) pokazao da Denver može da igra, i bez Džamala Mareja, i bez Majkla Portera Džuniora, koji će morati na operaciju kičme.

Na kraju je Srbin "zaledio" ceo Majami i ljubitelje košarke u Americi, kad je, upitan kako je mogao da igra pored upornog zviždanja koje je dobijao sa tribina u Majamiju, rekao "pa ja sam igrao u Srbiji, brate. Vi ne znato je tamo"

Nikola Jokić
foto: Profimedia

Na tribinama u Majamiju sinoć je 19.598 besnih navijača pokušavalo da isprovocira Jokića, a samo dva čoveka su se smejala posle utakmice. Pogađate, braća Jokić su ispunila obećanje i došla na utakmicu, da "čuvaju" najmlađeg brata.

Jokići su sve vreme sedeli iza klupe Denvera, a Nikola je pokazao zašto je MVP i sa 24 poena, 15 skokova i 7 asistencija učvrstio svoju kandidaturu za dupliranje titule najboljeg igrača u NBA, ali i vratio nadu u srca navijača Denvera, koji su posle 6 vezanih poraza već počeli da pričaju kako bi Nikola trebalo da sedi na klupi do kraja ove i čuva se za sledeću sezonu.

Eron Gordon je bio odličan na ovoj utakmici sa 20 poena, a odličan je bio i Bons Hajlend sa 19 (trojke 5 od 8).

- Porazi su iza nas, pobedili smo, i sad je to najvažnije, okrenimo se budućnosti - rekao je Jokić posle utakmice i dodao - Ja sam igrao u Srbiji, brate. Voleo bih da možete da osetite tu atmosferu tamo - kroz osmeh je zaključio Nikola.

Majk Meloun
foto: Profimedia

U timu Majamija Bam Adebajo je nanizao 24 poena, uz 13 skokova, a treba pomenuti da je Majami bio znatno oslabljen na ovoj utakmici, pošto Džimi Batler nije igrao zbog bolova u trtičnoj kosti, a Tajler Hero je izostao zbog umora.

U ekipi sa Floride Maks Strus je ubacio 19 poena, Kejleb Martin 18, a Kajl Lauri je imao 17 poena i 14 asistencija.

Upitan za incident sa Morisom, Jokić je otkrio da dvojica igrača nisu razgovarala posle incidenta.

Trener Nagetsa Majkl Meloun objasnio je i zašto su braća Jokić sedela iza klupe Nagetsa:

- Došli su ovde jer ovo je Majami, i znam da su uvek i ranije dolazili ovde. Nisu ovde da prave probleme, ovde su da podrže svog brata, što uvek i rade.

Denver nastavlja svoju turneju po istoku još jednom utakmicom na Floridi, ovog puta protiv Orlando Medžika.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.