Svi se "pate" u kvalifikacijama za SP: KAKAV BI ODJEK TO BIO - KUBANCI UMALO ŠOKIRALI AMERIKANCE!
Foto: Twitter/USA Basketball

tesno do samog kraja

Svi se "pate" u kvalifikacijama za SP: KAKAV BI ODJEK TO BIO - KUBANCI UMALO ŠOKIRALI AMERIKANCE!

FIBA kvalifikacije za Svetsko prvenstvo donele su nam mnogobrojna iznenađenja jer usled trajanja sezone za najpoznatnije reprezentacije uglavnom igraju trećepozivci, a umalo je prethodne noći šokirana i SAD.

Objavljeno:

Aktuelni šampion Olimpijskih igara se u čudnom sastavu okupio u novembru, a u prvom meču protiv Kube jedva su upisali pobedu posle velike drame u meksičkom gradu Čivava. SAD je tek na kraju uspeo da slomi otpor Kube i slavi 95:90, a lako je moglo da ode i u drugom smeru.

Pred poslednju četvrtinu vodila je Kuba (77:73), međutim pobedu poznatijoj reprezentaciji doneo je pomalo zaboravljeni Ajzeja Tomas, bivši učesnik Ol-stara.

Na 20 sekundi do kraja SAD je vodila 90:88, a Tomas je preuzeo odgovornost i šutnuo je trojku preko čuvara - i pogodio je. Usledila je velika euforija, a Kubanci su znali da ne mogu više da se vrate i da su propustili veliku šansu da naprave ogromno iznenađenje.

Najefikasniji igrač kod SAD je bio upravo Tomas sa 21 poeno, dok su Bouen i Džonson dodali po 16, dok je sa druge strane prednjačio Rivero sa 34.

Na meču je nastupio i Emanuel Teri, bivši igrač Crvene zvezde, koji je postigao jedan poen za SAD.

Espreso/Mondo


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.