VIRTUS NA KRILIMA SJAJNOG TEODOSIĆA SAVLADAO BRINDIZI: Dabl-dabl srpskog plejmejkera za nastavak trke sa Milanom!
Foto: Profimedia

serija a

VIRTUS NA KRILIMA SJAJNOG TEODOSIĆA SAVLADAO BRINDIZI: Dabl-dabl srpskog plejmejkera za nastavak trke sa Milanom!

Sjajno veče za Miloša Teodosića

Objavljeno: 23:03h

Košarkaši Virtusa iz Bolonje savladali su Brindizi u devetom kolu italijanskog Palakanestra - 90:82. Susret je sa dabl-dabl učinkom obeležio Miloš Teodosić, koji je u sedmom trijumfu ekipe Serđa Skariola upisao 14 poena i 10 asistencija.

Ove dve ekipe delile su megdan minule sezone u polufinalu plej-ofa. Virtus je sa tri trijumfa obezbedio kartu za finale, u kojem je deklasirao Olimpiju Milano i domogao se titule. Obe ekipe su u devetu rundu ušle sa skorom 6-2, ali se sada sastav iz Bolonje odvojio, te u leđa gleda samo vodećem Armaniju (9-0), koji je večeras razbio Trevizo u Mediolanom forumu sa 85:55.

Miloš Teodosić
foto: Profimedia

Teodosić je dirigovao Skariolovim orkestrom u novoj pobedi. Srpski plejmejker je razigrao čitavu ekipu, na kraju bio njen drugi strelac, te je poneo i titulu igrača utakmice sa indeksom korisnosti 24. Šutirao je 4/7 za dva i 1/4 za tri poena, uhvatio je tri skoka, ukrao jednu i izgubio tri lopte.

Virtus je posle prve deonice bio 10 poena u minusu, ali je u sjajnoj drugoj četvrtini slomio rivala. Dobio je drugi period sa 33:8 i stekao kapitalnu prednost koju nije ispuštao do kraja.

U pobedničkom sastavu je od Teodosića efikasniji bio samo Kevin Hervi sa 20 poena, dok su Ajzea Kordinije i Kajl Vims dodali po 13. Amedeo Tesitori je dodao 10. Kod Brindizija se sa 18 poena izdvojio Nik Perkins, pola koša manje dodao je Ves Klark, dok je 13 poena ubacio Nejtan Edrijan. Odličan i bivši košarkaš Partizana Džoš Perkins sa devet poena i 12 asistencija.

Milano je nešto ranije do ubedljive pobede nad Trevizom vodio Ševon Šilds sa 15 poena, dok je 13 dodao Đampaolo Riči (osam skokova). Dvocifren je bio i Luiđi Datome sa 11. U poraženom sastavu se istakao Henri Sims sa 16 poena i 11 uhvaćenh lopti, dok je 14 poena dodao Dvejn Rasel.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.