PIPEN OPLEO PO BIVŠEM SAIGRAČU: Džordan je uništio košarku, Lebron je najbolji!
Foto: Profimedia

nema više ljubavi

PIPEN OPLEO PO BIVŠEM SAIGRAČU: Džordan je uništio košarku, Lebron je najbolji!

Deca su želela da budu kao Džordan, on nije hteo da skače, dodaje, niti brani najbolje igrače. Hteo je da to drugi rade za njega - poručio je Pipen

Objavljeno:

Skoti Pipen, bivši as Čikago Bulsa, dao je izjavu koja je uzburkala NBA javnost.

Član slavne generacije Bulsa, koja je sa Majklom Džordanom vladala NBA ligom 90-ih godina prošlog veka, objavio je memoare i u njima se vidi da nema visoko mišljenje o bivšem saigraču.

Istakao je da Džordan ne bi bio to što jeste da nije bilo Denisa Rodmena, Tonija Kukoča, Rona Harpera, njega i drugih igrača.

Majkl Džordan, Denis Rodman, Skoti Pipen
foto: Profimedia

- Džordan nikad ne bi bio Džordan da nije bilo mene, Granta, Kukoča, Paksona, Kera, Rodmena, Kartrajta, Harpera, Bi-Džej. Armstronga, Longlija, Perdjua i Veningtona - jasno je poručio Pipen (56) koji nakon izlaska serijala 'The Last Dance' ne staje s porukama prema bivšem saigraču i prema mnogima najboljem svih vremena.

Pre par nedelja je otkrio šta ga je tačno mučilo s dokumentarnom serijom u kojoj glavnu rič vodi Džordan, a ona govori o zlatnim danima Bulsa.

Majkl Džordan, Skoti Pipen
foto: Profimedia

- Majkl je bio odlučan u nameri da dokaže ovoj generaciji navijača da je bio veći od života tokom karijere i da je i dalje veći od Lebrona Džejmsa, igrača za kog ljudi govore da je jednak njemu, ako ne i bolji. Zato je pokazao svoju priču - jasan je Skoti.

Navodno je Er-Džordan za taj film dobio deset miliona dolara, dok ostali nisu dobili ništa. Toni Kukoč je rekao da je 70 odsto materijala istina, dok je ostalo malo 'nabrijano', a Horas Grant je jasno poručio da je 90 odsto snimljenog 'sranje'. A Pipen je sad krenuo još jače na bivšeg saigrača.

- Ići ću toliko daleko i reći da je Džordan uništio košarku. Na terenima je osamdesetih godina lopta kružila, ekipa se dodavala kako bi im bilo lakše. Prestalo je to devedesetih godina jer su deca želela da budu kao Džordan, on nije hteo da skače, dodaje, niti brani najbolje igrače. Hteo je da to drugi rade za njega - poručio je Pipen.

Iako je donedavno govorio kako 'mnogi smatraju' da je Lebron Džejms najbolji na svetu, sad je i on stao na tu stranu.

- Zbog navedenih sam razloga oduvek smatrao da je Džejms bolji igrač od Džordana. On je najbolji igrač kog je košarka videla, radi sve i otelovljuje igru kakva bi trebalo da bude - zaključio je Pipen.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.