STEF KARI U MVP REŽIMU: Durent i Harden mogli samo da gledaju majstora na delu!
Foto: Profimedia

nba

STEF KARI U MVP REŽIMU: Durent i Harden mogli samo da gledaju majstora na delu!

Sjajno izdanje Stefa Karija i rutinska pobeda

Objavljeno:

Strašni Stef Kari je očitao lekciju Netsima u Bruklinu. Protiv sebe je imao najgoreg Duranta u sezoni, 19 poena. KD je vodeći strelac lige sa prosekom od gotovo 30 poena po meču, ali je odigrao baš loše, pogotovo u trećoj četvrtini kada je promašio svih osam šuteva. U četvrtoj se nije pojavljivao na parketu, jer je sve bilo rešeno. Kari je brojao do 37, rasturio ekipu bivšeg klupskog druga, pogodio devet trojki, od toga jednu "sa parkinga", i sada je tik uz Duranta u trci za najboljeg strelca lige. Ali, to je manje važno, još je rana sezona, mada Voriorsi deluju kao sasvim druga ekipa u odnosu na prošlu. Imaju skor 12-2 i vodeći su tim lige. Prošle godine Durant je dobio oba meča protiv bivšeg kluba, ali se sa Kari osvetio. Njegov tim je treću četvrtinu dobio sa 35:18 i praktično završio utakmicu.

Stef Kari
foto: EPA/JOHN G. MABANGLO

Oslabljeni Siksersi nisu mogli puno u Juti. Domaćin je našao šut, 42% za tri poena, najviše u sezoni. Ušli su u ritam, imali šest igrača sa dvocifrenim učinkom pa su mogli da odmore i najbolje u poslednjem periodu kada je sve bilo rešeno. Osim Simonsa, kod gostiju nije bilo Embida i Tajbula. Trojica od petorice iz petorke bila su nenadoknadiv hendikep, Bojan Bogdanović je ubacio 27 poena za Džez, Klarkson dodao 20, Gobert uz 15 koševa imao 17 skokovA i četiri blokade.

U trećem meču večeri, očekivana pobeda Klipsa protiv loših Sparsa. Pol Džordž je vodio tim sa 34 poena, Redži Džekson je prvo promašivao, na kraju završio sa 21 poenom, na drugoj strani sem Dežonte Mareja ništa. Najbolji košarkaš gostiju je bio blizu drugog tripl-dabla u ovoj nedelji, nedostajala mu je asistencija imao je i 26 poena, 12 skokova. Gosti iz Teksasa su se držali na minusu od desetak poena, a onda je Redži Džekson počeo da pogađa, serija 8:0 je odvela Klipse do ubedljive prednosti koju su sačuvali, iako je San Antonio probao još jednom da se vrati. Sparsi su na 2-6 van svoje dvorane, nije bilo bivšeg igrača Partizana Lendejla zbog zdravstvenih protokola. Popovićev tim završava u četvrtak u Minesoti mini turneju od tri meča.

Bruklin - Golden Stejt 99:117 Juta - Filadelfija 120:85 LA Klipers - San Antonio 106:92

(Espreso/Sportske.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.