LOJD VODIO ZENIT DO NOVE POBEDE: Uniks iznenadio Milano, MICIĆ dobar u pobedi Efesa, Barsa slavila u derbiju kola !
Foto: Profimedia

evroliga 10. kolo

LOJD VODIO ZENIT DO NOVE POBEDE: Uniks iznenadio Milano, MICIĆ dobar u pobedi Efesa, Barsa slavila u derbiju kola !

Bivši košarkaš Crvene zvezde Džordan Lojd je imao odličan meč sa čak 25 postignutih poena

Objavljeno:

Košarkaši Zenita iz Sankt Peterburga su rezultatom 75:66 pobedili berlinsku Albu u 10. kolu Evrolige.

Ruski predstavnik je bez većih poblema savladao nemačkog na svom parketu i tako došao do četvrte uzastopne pobede u elitnom evropskom takmičenju.

Zenit je imao vođstvo tokom svih 40 minuta utakmice, a na poluvremenu su čak imali i dvocifreno vođstvo (42:30) dok su gosti najbolju partiju pružili u trećem kvartalu i na kraju upisali poraz rezultatom 75:66.

Bivši košarkaš Crvene zvezde Džordan Lojd je imao odličan meč sa čak 25 postignutih poena, Džordan Miki je ubacio 12, a Koner Frankamp 10.

Na drugoj strani, 20 poena je ubacio Erikson, 11 Timan i 10 poena je postigao Maodo Lo.

Košarkaši ruskog Uniksa pobedili su Olimpiju Milano rezultatom 97:71 u 10. kolu Evrolige.

Olimpija iz Milana je ove sezone bila najbolji tim sa 8 pobeda i 1 porazom, a drugi poraz u Evroligi naneo im je Uniks.

Ekipa iz Kazanja je prilično ubedljivo pobedila Olimpiju, a krajnji rezultat utakmice glasio je 97:71 u korist ruske ekipe.

Posle prilično ujednačenje prve četvrtine, koju je Uniks dobio 19:17, usledilo je 20 minuta košarkaške dominacije ruskog tima.

Ou Džej Mejo je pokazao da je nekada bio fenomenalan NBA igrač i bio nerešiva enigma za izabranike Etorea Mesine, a ništa lošiji nije bio takođe bivši NBA as Ajzea Kenan.

U poslednjoj, četvrtoj četvrtini, Olimpija je opet pružila bolji otpor, ali je samo uspela da ublaži poraz koji je na kraju bio rezultatom

Najefikasniji je bio Ajzea Kenan sa 22 poena, a Ou Džej Mejo je postigao 20, dok je Džon Braun meč završio sa 19 postignutih poena, dok je još dvocifren bio Toni Džekiri sa 10 poena.

U redovima Olimpije, Meli, Šilds i Datome su imali po 10 postignutih poena.

Košarkaši Efesa ubedljivo su slavili protiv Olimpijakosa 88:69 u meču 10. kola Evrolige.

Time su stigli do četvrte pobede u kontinentelnom takmičenju, a po prvi put su povezali dve pobede nakon one protiv Albe.

Zapravo, zajedno sa domaćim prvenstvom, Efes je u seriji od četiri trijumfa što je nagoveštaj bolje igre u odnosu na početak sezone.

Tim Ergina Atamana je do pobede predvodio Rodrig Buboa sa 29 poena i pet skokova, dok je srpski košarkaš Vasilije Micić za 28 minuta na parketu upisao 19 poena (5/7 iz igre, 1/10 za tri) uz pet asistencija i dva skoka.

Dvocifren u turskoj ekipi bio je još Šejn Larkin sa 10 poena i šest asistencija.

Kod protivnika najbolji je bio bugarski reprezentativac Aleksandar Vezenkov sa 17 poena i osam skokova, a pratio ga je Mustafa Fal sa košem manje.

Olimpijakos je trenutno šesti za isto toliko trijumfa, dok je Efes još uvek van Top 8 i nalazi se na 11. poziciji sa četiri trijumfa.

Košarkaši Makabija savladali su Monako na domaćem terenu 95:84 u okviru 10. kola Evrolige.

Najbolji pojedinac susreta bio je Skoti Vilbekin koji je meč završio sa 37 poena za 32 minuta na parketu.

Pratio ga je Džejms Nunali sa 16, a Ante Žižić je ostvario dabl-dabl učinak sa 14 poena i 11 skokova. Dvocifren je bio još Džejlen Rejnodls sa 11 poena.

Kod protivnika se istakao Donta Hal sa 18 poena i devet skokova, a Dvejn Bejkon je imao koš manje. Prva zvezda ekipe Majk Džejms je meč završio sa 14 poena uz šest asistencija, ali i 1/9 šut za tri:

Srpski reprezentativac Danilo Anđušić je završio meč sa sedam poena, dva skoka i asistencijom:

Njegova ekipa je trenutno prva ispod Top 8 sa polovičnim učinkom nakon 10 kola. Što se tiče Makabija, oni zauzimaju četvrtu poziciju.

Košarkaši Barselone pobedili su CSKA rezultatom 81:73 u 10. kolu Evrolige.

Barselona je u "Blaugrani" došla do osme pobede u ovosezonskom izdanju Evrolige savladašvi CSKA Moskvu u derbiju kola.

Junak pobede je bio Nikola Mirotić, koji je utakmicu završio sa 21 postignutim poenom, pogotovo u ključnim momentima susreta.

Dakle, prvi kvartal je bio izuzetno napet i završen rezultatom 13:13, da bi potom u drugoj deonici CSKA posustao i Barselona sa 38:27 odlazi na poluvreme.

U nastavku su gosti iz Rusije na krilima Vila Klajburna, Šengelije i Vojtmana napravili "brutalnih" 33:13 i sa 60:51 ušli u finalnu deonicu.

Tada je Nikola Mirotić kažnjavao svaki propust i sa 21 poenom nosio Barsu do pboede rezultatom 81:73.

Osim Mirotića u pobedničkom timu se istakao Brendon Dejvis sa 14 poena, 13 je imao Kjurik, 11 Jokubaitis i 10 Kalates, a na drugoj strani, 21 poen Vojtmana i 17 Šengelije, odnosno 9 Klajburna dok je Milutinov imao 1 poen i 3 skoka za 12 minuat.

Evroliga, 10. kolo

Zenit – Alba 75:66

Uniks – Milano 97:71

Efes – Olimpijakos 88:69

Makabi – Monako 95:84

Barselona – CSKA 81:73

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.