ŠTA DONOSI DUPLO KOLO EVROLIGE: Žalgiris ide dobrim putem da obori negativni rekord!
Foto: Starsport©

evroliga

ŠTA DONOSI DUPLO KOLO EVROLIGE: Žalgiris ide dobrim putem da obori negativni rekord!

Ekipa iz Litvanije je u velikom problemu

Objavljeno:

U utorak se nastavlja evropska avantura najboljih klubova Starog kontinenta. Počinje 10. kolo Evrolige, a samo dva dana kasnije timovi će igrati već naredno, 11. Pakleni raspored sledi za sve timove, bez obzira na protivnika, imajući u vidu da će u razmaku od dva dana morati, ili barem pokušati, da budu na visini zadatka ne bi li upisali pobede.

Crvena zvezda će gostovati u Španiji i snage odmeriti sa Baskonijom, pa Real Madridom i tako pokušati da nastavi niz pobeda.

KK Žalgiris
foto: Starsport©

Deseto kolo otvaraju Žalgiris i Panatinaikos, dva poslednja tima na tabeli, što verovatno ukazuje na to da ćemo gledati “derbi začelja”. Litvanska ekipa je i dalje bez pobede u Evroligi, i ukoliko ne ostvari pobedu izjednačiće se sa Cibonom, Sasarijem i Ovarenseom koji su svojevremno imali skor od 0-10 (rekord drži London Tauers u sezoni 2001/02. sa skorom 0-14). PAO ima svega dve, ali je u crnom nizu sa tri vezana poraza, uključujući i onaj sramotni od Crvene zvezde kada su upisali 48 koševa. Još jedan sličan duel igraće se u Minhenu kada će Bajern dočekati Fenerbahče, koji je doživeo debakl protiv Olimpije iz Milana, sa još gorim učinkom od grčkog tima, jer su ubacili 43 poena. Biće ovo prilika Saši Đorđeviću da pokuša da se vrati na put pobeda, jer je turski velikan odigrao više nego loš šuterski meč protiv italijanskog tima.

Verovatno najiščekivaniji meč 10. kola je onaj između Barse i CSKA, timova koji su među glavnim favoritima ovog takmičenja. Barselona iza sebe ima pobedu nad Baskonijom, a CSKA nad Makabijem.

Naredno, 11. kolo, koje počinje u četvrtak, doneće nam još interesantnih okršaja u gradovima širom Evrope. Efes se bori da izađe na kraj sa početnim porazima, a dočekuju Monako, koji igra više nego atraktivnu košarku, pa se očekuje da ćemo gledati uzbudljiv meč debitanta protiv aktuelnog šampiona.

Jedan od derbija kola biće utakmica u kojoj će Olimpijakos dočekati Makabi. Obe ekipe su na deobi četvrtog i petog mesta, sa šest pobeda i tri poraza, pa će ovaj duel nekoga od njih približiti vrhu.

Trenutni lider na tabeli je Olimpija iz Milana, koja ima osam pobeda i samo jedan poraz, Barselona i Real su drugi, odnosno treći sa po sedam pobeda i dva poraza, dok je Žalgiris ubedljivo poslednji, još uvek bez ijedne pobede.

Odigrano je tek devet utakmica najelitnijeg evropskog takmičenja, a dva naredna kruga očekuju nas ove nedelje kada se igra duplo kolo, koje uvek donese iznenađenja i pokaže da zapravo nema favorita.

(Espreso/Sportske.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.