ĐORĐE GAGIĆ PRED UTAKMICU SA PARTIZANOM: Igramo protiv kluba koji volim i za koji sam zaista davao sve od sebe!
Foto: Starsport©

evrokup

ĐORĐE GAGIĆ PRED UTAKMICU SA PARTIZANOM: Igramo protiv kluba koji volim i za koji sam zaista davao sve od sebe!

Partizan i Lietkabelis će se sastati u sredu u okviru petog kola Evrokupa

Objavljeno: 10:45h

Veliki je ispit pred košarkašima Partizana. Četa Željka Obradovića je prvi put ove sezone u seriji poraza. Prvo je Andora slavila u Evrokupu, a onda dominantno izdanje Crvene zvezde u derbiju. Sada crno-beli moraju psihički da se spreme za novi izazov kako bi se vratili na pobednički kolosek koji su imali na startu sezone. Zadatak neće biti lak, stižu Litvanci, tačnije Lietkiabelis sa puno dobro poznatih lica. Trener je Nenad Čanak, nekadašnji igrač i trener Partizana, a tu su i srpski internacionalci Nikola Radičević i Đorđe Gagić koga navijači crno-belih dobro pamte. Snažni centar koji je imao dva mandata u klubu iz Humske, a sada je već drugu sezonu u Litvaniji. Upravo smo sa njim obavili razgovor kako bismo čuli njegova očekivanja pred meč petog kolu Evrokupa.

KK Crvena zvezda, KK Partizan, Branko Lazić, Đorđe Gagić
foto: Starsport©

Ponovo ste u Beogradu, ponovo pred navijačima Partizana, ali sada protiv Partizana?

– Naravno da se osećam lepo što dolazim u Beograd i što ću igrati meč protiv Partizana, kluba koji volim i kluba za koji sam zaista davao sve od sebe kada sam igrao. Očekujem težak meč protiv tima koji je odličan, koji pokazuje da neprestano napreduje sa trenerom o kome nema potrebe da ja trošim reči. Svi znaju ko je Obradović. Jedva čekam da istrčim na parket – počeo je Gagić razgovor za MaxBet sport.

U Lietkiabelisu su ste već dve sezone. Očigledno ste zadovoljni?

– Dobra je priča, klub smo koji raste, a za to je dosta zaslužan Nenad Čanak. On je već ovde godinama, postavio je sjajan sistem koji se poštuje. Klub iz godine u godine napreduje, od FIBA Lige šampiona pa sada do Evrokupa. Došao sam ovde na njegov poziv i mislim da nisam pogrešio. Zadovoljan sam kako sve izgleda.

Lietkabelis do sada ima polovičan učinak. Verovatno vaši saigrači do sada nisu igrali u vreloj atmosferi kakvu priređuju navijači Partizana?

– Mislim da smo mogli da imamo pobedu više, ispustili smo pobedu protiv Hamburga u poslednjem kolu. Sada sledi meč protiv Partizana koji je mlad tim prepun odličnih igrača koji će biti izvanredni, u to sam uveren. Ipak, mi idemo da se borimo, nećemo se predati. Već sam pričao sa saigračima, mnogi nikada nisu imali priliku da igraju u atmosferi kakva će biti na tom meču. To je privilegija, igrati pred takvim navijačima.

Vratimo se u prošlost. Posle uspešne sezone u Hemofarmu, 2012. ste došli u Partizan koji je s klupe predvodio Duško Vujošević, u ekipu prepunu talentovanih igrača?

– Sada kada razmišljam kakva su to sve imena… Milosavljeivć, Lučić, Bogdan, Žofri, Bertans… neverovatno. Ipak, tada smo svi bili klinci koji su učili košarku. Vujošević nas je sve naučio o košarci i životu. Čovek koji je istinska legenda u trenerskom poslu. Bio je to poseban period u karijeri prepun uspomena koje ću uvek pamtiti.

Posle ste promenili nekoliko klubova u Turskoj, Italiji, a onda je ponovo usledio povratak u crno-beli tabor?

– To je drugačija priča bila kada je Partizan u pitanju. Poziv je stigao od Nenada Čanka, a ja sam odmah prihvatio. Došao sam bio da pomognem koliko god mogu. Sećam se da sam tada bio u Turskoj, klub nije uspunio svoje obaveze. Sećam se da sam samo pozvao predsednika kluba i rekao mu da ne moraju ništa da me isplate već samo da mi daju ispisnicu da mogu da se vratim u Partizan. Tako je na kraju ispalo. Imao sam bio i sastanak sa Ostojom. Bilo je i tu uspeha. Osvojili smo Kup sa Nenadom na klupi, posle i sa Trinkijerijem, drago mi je što sam učestvovao u tome i što smo pokušali da vratimo klub na pobedničke staze na kojima je bio i na kojima zaslužuje da bude.

Da li ste propratili večiti derbi odigran u nedelju?

– Gledao sam meč naravno, žao mi je što je Partizan izgubio, ali porazi su sastavni deo sezone. Očekujem da će Partizan da bude sjajan kada to bude najpotrebnije. Sviđa mi se tim, uzbuđen sam zbog meča koji se igra u sredu.

U “porodičnim vezama” ste sa Partizanom. Da li želite da otkrijete o čemu se radi…

– Pa naravno, to je sjajna priča. U pitanju je Ivan, PR kluba. Sjajan momak, sve najlepše o njemu i Jovani, prelep su par. Evo ovako je bilo… Kada se Ivan ženio i došao da “kupi mladu”, ja sam bio taj koji je predao, ozbiljno sam to uradio, sve po protokolu. Morao sam da proverim da li su njegove namere čistog srca… hahahhaa. Obožavam ih – zaključio je Gagić razgovor za Maxbet portal.

(Espreso/Maxbet sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.