MILIČIĆ DOBRO ZNA KAKO STVARI FUNKCIONIŠU U AMERICI: Mediji pričaju o Jokićevoj tuči kao da je pala atomska bomba
Foto: EPA/Larry W Smith

IZNEO SVOJ STAV

MILIČIĆ DOBRO ZNA KAKO STVARI FUNKCIONIŠU U AMERICI: Mediji pričaju o Jokićevoj tuči kao da je pala atomska bomba

Srpski košarkaš i dalje je centralna tema

Objavljeno: 16:18h

Srpski košarkaš Nikola Jokić centralna je tema medija u Americi, a njegova tuča protiv Majamija i dalje je zanimljiva čitaocima. Iako je već prošlo nekoliko dana, a Nikola odradio suspenziju i nastavio da teroriše protivnike, Jokićev sukob izaziva komentare.

Među onima koji imaju stav o sukobu Nikole Jokića u NBA ligi je i Darko Miličić, nekadašnji srpski košarkaš koji dobro zna kako stvari funkcionišu u najjačoj ligi na svetu.

Pre nego što se dotakao problema sa kojima se Jokić suočava u Americi, Miličić je govorio o njegovom igranju za reprezentaciju.

- Glupo je pričati šta neko poručuje odbijanjem poziva za reprezentaciju. Mi svi osuđujemo, a ne znamo šta se desilo. Postoje opravdani razlozi, a niko se ne bavi zašto se to desilo. U mnogo slučajeva igrači ne žele da pričaju o odustajanju. Često se tu krije nešto dublje - rekao je Miličić.

Nikola Jokić
foto: Profimedia

Tokom prethodnih dana je Nikola Jokić, najbolji igrač NBA za prethodnu sezonu, bio u centru pažnje zbog drugih razloga, tuče protiv Markifa Morisa.

- Mediji su dobili svoje - da pričaju o tome kao da je pala atomska bomba. Moris je dobio pažnju, a Nikola zna da nije trebalo to da uradi. Bog mu je dao da bude najbolji na svetu, a mora da shvati da će biti meta brojnih ljudi. Sve ovo kasnije što se desilo... Pretnje preko interneta su gluposti, budalaštine, čist Holivud. Bio sam ja tamo, znam kako to izgleda. Nikola je najviše izgubio, on treba da se bavi karijerom pošto je najbolji na svetu.

Sam Miličić je u karijeri imao brojne incidente, pa sebe navodi kao primer. U negativnom smislu.

- Nije lako odoleti, ja sam se u tome baš dokazao. Pokazao sam kako ne treba. Karijera mu ide kako se samo može poželeti, stvari funkcionišu stvarno dobro što kod mene nije bio slučaj. Samo ga treba pustiti da radi ono što najbolje radi, ne treba da skreće pažnju sa toga. Trebalo je da odgovori košarkaški

Pored Jokića, često se kritikuje i Novak Đoković, odnosno ponašanje najboljeg tenisera svih vremena.

Novak Đoković
foto: Profimedia

- Dva Srbina su na udaru, Đoković kao najbolji u tenisu i Jokić u košarci. Šta god Đoković izjavi, sutra će biti glavna tema u medijima. Nekog boli što država od šest miliona ima najbolje igrače u dva sporta. Amerikanci pričaju samo o sportu, tamo je to ceo život. Sigurno ih boli što se pojavio tako neko. Košarkaški ih maltretira, ne znaju šta da rade, moraju da ga provociraju.

Miličić je svojevremeno imao zanimljivu scenu sa Dvajtom Hauardom, koji deluje veoma snažno ali nije spreman da se potuče.

- Dvajt Hauard, ja kad sam njega video... Ali on neće ući u tuču, nije on mangup. Probaće da te isprovocira sitno, ali ako počneš da ga vijaš po hali, on beži - zaključio je Darko.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.