MIROTIĆ SAMO REĐA NAGRADE: Košarkaš Barse, MVP oktobra meseca kao i devetog kola Evrolige!
Foto: Profimedia

svaka mu čast

MIROTIĆ SAMO REĐA NAGRADE: Košarkaš Barse, MVP oktobra meseca kao i devetog kola Evrolige!

Mirotić je u ubedljivoj pobedi Barselone proveo svega 18 minuta i 20 sekundi na parketu

Objavljeno:

Barselona je u devetoj rundi Evrolige dočekala Baskoniju. Pred meč je Nikoli Mirotiću uručena na grada za najkorisnijeg igrača takmičenja u oktobru. Na krilima priznanja za partije u prvom mesecu u sezoni, španski reprezentativac je odigrao još jedan sjajan meč i pomogao katalonskom klubu da demolira sastav iz Vitorije (93:67). Tako je nagrađen i titulom MVP-a devetog kola.

Mirotić je u ubedljivoj pobedi Barselone proveo svega 18 minuta i 20 sekundi na parketu. Za to vreme je uspeo da izjednači rekord karijere i zabeleži 37 indeksnih poena. Ubacio je Baskima 25 poena, uz osam skokova, dve asistencije i jednu ukradenu loptu. Šutirao je bez promašaja iz igre (4/4 za dva i tri poena), dok je sa linije penala samo jednom bio neprecizan (5/6). Bio je i najefikasniji igrač kola.

Interesantno je da je sa druge strane blistao Stiven Inok, koji je sa 22 poena i osam skokova sakupio indeks 35 - drugi najbolji u devetoj rundi. Iza njih je MVP Evrolige iz minule sezone - reprezentativac Srbije Vasilije Micić koji je u pobedi Efesa nad Albom zabeležio indeks 28 (19 poena, devet skokova i po četiri skoka i ukradene lopte). Četvrti najkorisniji igrač minulog kola bio je košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić, koji je u pobedi nad Asvelom odigrao najbolji meč u evroligaškoj karijere - 22 poena (izjednačio rekord), četiri skoka, tri asistencije i dve ukradene lopte. Sve to za najbolji indeks korisnosti u karijeri - 27.

Sedmicu na izmaku je u elitnom društvu obeležio i centar Panatinaikosa Jorgos Papajanis sa 17 skokova, što je najbolji učinak u njegovoj karijeri, ali i istoriji velikana iz Atine. U asistencijama je prednjačio Lukas Lekavičijus koji je u porazu Žalgirisa od Reala upisao prvi dabl-dabl u Evroligi (12 poena i 10 asistencija). Najbolji kradljivac devete runde bio je Nikolo Meli iz Olimpije Milano (šest ukradenih lopti, što je i najbolji učinak ove sezone).

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.