POSLE LOŠEG STARTA SEZONE NADOVEZAO SE JOŠ JEDAN PROBLEM: Lejkersi u narednom periodu će biti bez "kralja"!
Foto: Profimedia

ŠTETA

POSLE LOŠEG STARTA SEZONE NADOVEZAO SE JOŠ JEDAN PROBLEM: Lejkersi u narednom periodu će biti bez "kralja"!

Džejms je pretrpeo povredu abdomena, propustio minule dve utakmice sa Oklahomom i Portlandom,

Objavljeno:

Sastavili su Los Anđeles Lejkersi preko leta više nego iskusan tim. Činilo se kadar da pokori NBA ligu. Ipak, problematičan početak sezone ukazuje da stvari neće ići baš kao po loju - Jezeraši posle deset utakmica imaju polovičan učinak (5/5).

Još više od neubedljivog starta brinu neubedljive igre, ali i činjenica da se Lebron Džejms muči sa povredama. Propustio je četiri meča, zaključno sa minula dva, a bez Kralja u svojim redovima, četa Frenka Vogela je samo jednom slavila. Iako je najavljeno da će odsustvovati oko nedelju dana, postoji bojazan da bi van stroja mogao da provede minimum četiri do osam nedelja, što ozbiljno dovodi u pitanje čak i šampionske ambicije sastava iz Grada anđela.

Džejms je pretrpeo povredu abdomena, propustio minule dve utakmice sa Oklahomom i Portlandom, koje je ekipa izgubila. Najpre je prokockala veliku prednost u susretu sa Tanderom, a potom delovala kao vreća za udaranje pred Portland Trejl Blejzersima.

Prema analizi bivšeg kondicionog trenera Lejkersa Tima Difrančeska, povreda koju je 36-godišnji košarkaš pretrpeo nije tako bezazlena. On je pojasnio da je Džejmsova povreda došla kao rezultat preterane ekstencije trupa u kombinaciji sa velikom silom - kao pri snažnom servisu u tenisu ili efektnom zakucavanju u košarci. Prema njegovim rečima, čak i najmanja istegnuća u tom slučaju iziskuju oporavak od četiri do osam sedmica.

Ako je verovati Difrančesku, Džejms bi mogao da se vrati na parket čak u januaru. Svakako ne pre decembra. Lejkerse do kraja tekućeg meseca očekuje još 12 utakmica i potom još 14 do kraja godine. S ozbirom na dosad prikazano, ali i činjenicu da su bez Lebrona dobili jedan od četiri odigrana meča, ne samo da bi teško zadržali polovičan učinak, nego se čini da bi i debelo otišli u minus.

Zbog svega navedenog, Lejkersi su u teškoj poziciji. Ukoliko Kralj zaista provede pomenuti period van terena, velika odgovornost će pasti na leđa Entonija Dejvisa, ali i Rasela Vestbruka. Poslednjepomenuti je doveden kao veliko pojačanje, ali to zasad ne opravdava. Brojke koje beleži (19 poena, 8,5 skokova i 7,9 asistencija) i nisu toliko loše, koliko je slab utisak koji je dosad ostavio. Muči se u šutu (41,8 odsto iz igre, 26,8 odsto za tri poena), gubi gotovo pet lopti po meču (4,9) i još uvek ne opravdava poverenje koje mu je ukazano. Sa druge strane, Lebronov izostanak bi mogao da mu omogući veću slobodu u igri, pa ostaje da se vidi da li je kadar i sposoban da preuzme veliku odgovornost u odsustvu prve zvezde ekipe.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.