SPREMA SE SPEKTAKL U ZAGREBU: Hrvatska će ukrstiti koplja sa najvećim zvezdama NBA lige!
Foto: Profimedia

u draženovu čast

SPREMA SE SPEKTAKL U ZAGREBU: Hrvatska će ukrstiti koplja sa najvećim zvezdama NBA lige!

Teško je složiti najbolje igrače iz Evrope, ali videćemo. Još vam ovog časa ne mogu reći, ali radi se na tome

Objavljeno:

NBA tim Bruklin Netsi mogli bi da igraju utakmicu u Hrvatskoj, na 30. godišnjicu smrti Dražena Petrovića.

To je otkrila njegova majka Biserka Petrović koja u ime fondacije Dražen Petrović pregovara sa NBA ligom da dovede njujorški tim u Hrvatsku.

- S njima pregovaramo. Moram do Njujorka, do sedišta NBA, oni nisu kao mi, da u dva dana napravite, nego traže sve temeljno. Nadam se da ćemo uspeti - rekla je Biserka Petrović za HRT.

Dražen je preminuo 7. juna 1993. na auto-putu kod Denkendorfa u Nemačkoj, na povratku s reprezentativne akcije u kvalifikacijama za Evrobasket.

Hrvatska i svetska košarka izgubile su velikana, a stalno ga se prisećaju i njegovi Netsi, čiji je bio član kada je stradao. - Pre nismo imali dvoranu, sad imamo Arenu, ali ja bih volela tu (u Ciboni)... Ha, videćemo - rekla je Biserka Petrović.

Plan je tek u razvoju, pa tako i termin te utakmice. - Ne zna se još. Mi ćemo prepustiti njima jer nije lako, sve zavisi od korone. Ne bismo hteli da vežemo rođendan (22. oktobar) i godišnjicu (7. jun), nego kad njima odgovara. Ali za 30. godišnjicu se mora napraviti nešto veliko - rekla je Draženova majka.

Duel Netsa i reprezentacije Hrvatske u Zagrebu?

- Teško je složiti najbolje igrače iz Evrope, ali videćemo. Još vam ovog časa ne mogu reći, ali radi se na tome - dodala je gospođa Petrović.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.