IGRA I PIŠE ISTORIJU: Novo pomeranje na večnim listama NBA lige (FOTO)
Foto: Profimedia

BRILJANTAN KOŠARKAŠ

IGRA I PIŠE ISTORIJU: Novo pomeranje na večnim listama NBA lige (FOTO)

Kris Pol sada ima 10.346 asistencija što ga stavlja na treće mesto najboljih asistenata svih vremena

Objavljeno: 11:00h

Kris Pol, košarkaš Finiks Sansa, postao je treći najbolji asistent u istoriji NBA lige. Svi znaju da je Kris Pol jedan od najboljih plejmejkera koji su ikada igrali u NBA ligi, a u noći iza nas je ubacio 14 poena, uhvatio 7 skokova i podelio čak 18 asistencija u pobedi Sansa nad Pelikansima.

Kris Pol sada ima 10.346 asistencija što ga stavlja na treće mesto najboljih asistenata svih vremena, odmah iza živih legendi Džona Stoktona (nedodirljivih 15.806) i Džejsona Kida (12.091).

Nakon uspeha Krisa Pola kratak komentar dao je i trener Finiksa Monti Vilijams.

- Velika je privilegija gledati košarškašku veličinu poput Krisa Pola - rekao je trener Sansa.

Na ostvarenom dostignuću Polu je čestitao i saigrač Devin Buker koji je između ostalog izjavio da je već dugo njegov veliki obožavalac.

- Inspirisan sam, iskreno. Sjajno je gledati ga kako igra, a još je bolje biti deo te igre. Kad sve ovo prođe i posle mnogo vremena moći ću da pričam da sam imao tu čast da igram sa Krisom Polom - rekao je Buker.

Pol je poslao pas za Džeja Kraudera koji je pogodio trojku i pomogao saigraču da postane treći najbolji asistent svih vremena:

- Mnogo mi to znači. Zahvalan sam Bogu na svemu, a posebno na prilici da budem deo ove lige, da igram i pišem istoriju. To ne uzimam zdravo za gotovo - rekao je popularni CP3.

Kris Pol nije postavio samo treći najbolji rekord u asistencijama, već je postao 45. najbolji strelac svih vremena prestigavši Toma Čejmbersa sa 20.056 poena, pa je tako postao prvi igrač u istoriji košarke sa 20.000 poena i 10.000 asistencija.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.