LUKA NIJE MOGAO SAM: Dalas poražen od Majamija, maestralnog Dončića osim Bransona nije imao ko da isprati!
Foto: Profimedia

nba

LUKA NIJE MOGAO SAM: Dalas poražen od Majamija, maestralnog Dončića osim Bransona nije imao ko da isprati!

Nova sjajna utakmica za Luku Dončića

Objavljeno: 07:42h

Bobi Marjanović za dva minuta jedan skok i jedan promašaj u porazu Dalasa 110:125

Odlično je Majami ušao u tekuću sezonu i posle poraza od Indijane nakon produžetaka vezao pet pobeda, pa je sada sa učinkom 6-1 na deobi vodećeg mesta Istočne konferencije sa Čikago Bulsima. Novu recku u pobedničkom nizu Hitsi su upisali protiv Dalasa u gostima - 125:110.

Mavsi su dobili prvu deonicu 30:24, ali su gosti sa Floride na krilima Tajlera Hira u drugoj ubacili čak 46 poena i na poluvreme otišli s osam poena prednosti (70:62). Mladi bek do pauze je imao već 17 poena, četiri asistencije i dva skoka, dok je na drugoj strani prednjačio Luka Dončić sa 19 poena, četiri skoka i jednom asistencijom.

Luka Dončić
foto: Profimedia

Njih dvojica bili su i najefikasniji igrači utakmice, s tim da je Dončićeva 33 poena (5as, 3sk) na adekvatan način ispratio samo Džejlen Branson (25p, 7sk, 3as), dok je Majami imao čak četvoricu igrača sa preko 20 poena.

Hiro je ubacio 25, Džimi Batler 23 (6as, 6sk), a Bem Adebajo i Kajl Lauri po 22. Adebajo je dodao i 13 skokova, a Lauri devet asistencija i pet skokova. Čvršća odbrana gostiju u nastavku i raznovrsniji napadački arsenal presudili su da Dalas ne stigne do preokreta.

U sjajnoj formi nalaze se Hitsi na startu sezone - ovo im je treća pobeda u gostima - pa su se revanširali Dalasu za tri uzastopna poraza (dva ovogodišnja iz prošle sezone i jednom iz pripremnog perioda).

S kakvim samopouzdanjem igra tim Erika Spolstre pokazuju i procenti šuta u noćašnjem derbiju. Gosti su iz igre šutirali 51,8 odsto (43/83), a već u prvom poluvremenu ubacili su devet trojki iz 14 pokušaja. Na kraju su malo pokvarili taj učinak (13/25), ali je 52 odsto svakako odličan prosek.

Dalasu je ovo bio prvi poraz kod kuće posle tri pobede, ali su i dalje "u plusu" sa skorom 4/3. U narednom meču Mamuze igraju teksaški derbi protiv San Antonija u gostima, dok će Majami, seriju pokušati da nastavi u susretu sa Bostonom pred svojim navijačima. Ne bi trebalo da im bude teško, jer su Seltiksi trenutno na 2/5.

NBA - REZULTATI

Detroit - Milvoki 89:117

/Grent 21 - J. Adetokunbo 28/

Dalas - Majami 110:125

/Dončić 33 - Hiro 25/

Juta - Sakramento 119:113

/Mičel 36 - Barns 23/

03.00: Finiks - Nju Orleans

03.30: L.A. Lejkers - Hjuston

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.