IBRA SUPTILNO "OTERAO" TRENERA IZ SVLAČIONICE!
Foto: Profimedia

i dalje poseduje ogromnu želju za pobedom

IBRA SUPTILNO "OTERAO" TRENERA IZ SVLAČIONICE!

Strateg Rosonera kaže da Šveđanin ima lud mentalitet koji prenosi na ostatak svlačionice

Objavljeno:

- Osećam pritisak čak i kada šetam psa ili vozim biciklo u Milanelu. Svake nedelje osećate pritisak da morate da pobedite. Bilo da je prvenstvo ili Liga šampiona. Treniram Milan koji je jedan od najprestižnijih klubova na svetu i to mora da bude tako - kaže Pioli u intervjuu za DAZN.

Piolijev Milan se promenio posle pandemije korona virusa. Kao da se na teren vratila potpuno druga ekipa.

- Posle poraza od Đenove, našli smo se u trening centru i klub nam je rekao da Milanelo mora da se zatvori na neko vreme. Stručni štab i ja smo odlučili da igračima damo nekoliko nedelja odmora. Bila je to čudna situacija za sve i svima je bilo potrebno prostora i vremena da se naviknu. Kada smo počeli sa treninzima, igrači su se rotirali u grupama tako da je svako mogao da vidi svakoga i da popriča. Mislim da nas je taj period zbližio kao grupu jer su ljudi tada bilo izolovani i bilo im je teško.

Pioli nije poznat kao neki veliki govornik i motivator. Makar ne u javnosti.

- Jedna od najvažnijih stvari za trenera je šta će reći pre i posle utakmice. Sada ne pričam mnogo posle utakmica jer je Ibra tu pa provodim manje vremena u svlačionici. Posle utakmica su nekad vruće glave pa preferiram da igračima sutra kažem šta imam.

Zlatan Ibrahimović
foto: Profimedia

Ne krije da je dolazak Šveđanina u mladi tim Rosonera bio od neprocenjivog značaja.

- On poseduje lud mentalitet. I dalje ima ogromnu želju da igra iako je već do sada napravio veliku karijeru. Neverovatan je motivator koji to prenosi na ostatak ekipe. Njegov dolazak je svima pomogao. Imao je ogromnu inteligenciju i osetljivost da se prilagodi ekipi u formiranju. Očekuje mnogo od sebe pa samim tim i od ostalih. On je naš plejmejker u napadu i to se oseti na svakom treningu. On je veliki šampion koji pravim očima gleda fudbal.

Stefano Pioli je došao u Milan kao prelazno rešenje kada je Marko Đampaolo već dobrim delom upropastio sezonu. Od njega se nije očekivalo mnogo jer nije profilisan kao trener koji nije pravio uspehe u veliki klubovima, niti je imao osvojen trofej. Bio ga je glas da je dobar u radu sa mladim igračima, da dobro počne u svakom klubu ali da mu ekipe kasnije strmoglavo padaju i to se obično završavalo njegovim otkazom.

Pioli je u Milanu ipak uspeo. Prve sezone je uspeo da dovede Rosonere do Lige Evrope, a druge da ih vrati u Ligu šampiona posle sedam godina odsustva. U ovoj trećoj je krenuo sjajno u prvenstvu i osvojio 28 od mogućih 30 bodova. Milan je samo jednom u istoriji imao tako dobar start sezone. Ovo je prvi klub u kojem se Pioli zadržao makar 100 utakmica na klupi.

Espreso/Mozzartsport


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.