MISAO KOJA POKREĆE BOBIJA: Moji gledaju, ajde malo jače!
Foto: Profimedia

zabava ne izostaje

MISAO KOJA POKREĆE BOBIJA: Moji gledaju, ajde malo jače!

Nakon prvog nastupa u novoj NBA sezoni, Boban Marjanović pričao je za B92.net

Objavljeno:

- Lepo je biti na terenu. Otvaranje sezone kod kuće, lepa utakmica. Imali smo navijače, predstavili smo ceo tim. Svi su nas podržali. Bilo je neverovatno čuti navijače da navijaju i pružaju energiju. Lepo je da te svi gledaju i da te prate - rekao je Marjanović na početku razgovora za B92.net.

Trener Mevsa Džejson Kid je bio oduševljen Marjanovićevim nastupom, istakavši da je preokrenuo meč.

- Ne znam za to, ali hvala mu. Mislim da sam imao svoje veče, da je bilo super bitno da smo dobili. Na kraju to je najbitnija stavka. Hvala mu na pohvalama, mnogo znači kad te hvale, znači da radiš dobro. To je veliki plus.

Kid je letos preuzeo Meverikse. - Saradnja je neverovatna. Bilo je sjajnog gledati ga kao igrača i kao trenera, sve radi perfektno. Uživam u svakom momentu provedenom tu oko njega, oko saigrača, stručnog štaba. Imamo neverovatno dobru hemiju, što je bitno.

Boban Marjanović
foto: Profimedia

Kid je u svoj stručni štab doveo Igora Kokoškova, doskorašnjeg selektora Srbije.

- Uvek je lepo imati poznato lice. Drago mi je što je tu, što je s nama. Imamo lepu komunikaciju. Slažemo se, svi zajedno radimo kao tim. Sad sam ja na nekin način domaćin njemu jer sam tu neko vreme, ali je odavno u NBA tako da se adaptirao brže nego što sam očekivao.

- Nije važno ni vreme, ni kad igraš, ni gde, uvek moraš biti spreman. Svi smo profesionalci. Ali plus je što ce moći ljudi u normalno vreme da gledaju utakmicu i da uživaju. Naravno da to mnogo znači. Uvek pomisliš "moji gledaju, hajde malo jače" - kaže Marjanović.

Boban Marjanović
foto: Profimedia

Mevsi su prošle sezone bili peti na Zapadu (42-30), ali su ih u prvoj rundi plej-ofa zaustavili Los Anđeles Klipersi sa 4-3 u seriji.

- Očekivanja su napad na plej-of, na što višu poziciju na tabeli. Otom-potom, korak ko porak. Jurimo plej-of. Ne bismo da postavimo visoke standarde i kažemo da želimo prsten, idemo polako - kaže naš košarkaš.

Gde god je igrao, Marjanović je bio jedan od omiljenih saigrača u NBA ligi. Sjajno se zabavlja i u Dalasu, gde je upoznao američke kolege sa našom muzikom. - Vole ritam Balkano, tako da je super. Lepo je da hoće da čuju neku našu pesmu i da im ostane u sećanju. I srcu. I ritmu - rekao je Marjanović kroz prepoznatljivi široki osmeh.

Marjanović je u NBA od 2015. godine, igrao je za San Antonio, Detroit, Kliperse i Filadelfiju, pre dolaska u Dalas 2019.

Odigrao je 263 utakmice u regularnom delu sezone sa prosekom od 6 poena i 4 skoka, uz 28 nastupa u plej-ofu sa 6,3 poena i 4,2 uhvaćenih lopti.

(Espreso/B 92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.