KOŠARKA JE LAKA IGRA KADA JE IGRAJU MAJSTORI: Dončić ponovo blizu tripl-dabla! Vodio Dalas do pobede nad Hjustonom
Foto: Profimedia

nba

KOŠARKA JE LAKA IGRA KADA JE IGRAJU MAJSTORI: Dončić ponovo blizu tripl-dabla! Vodio Dalas do pobede nad Hjustonom

Maestrlni Luka Dončić ponovo vodio Dalas do važne pobede

Objavljeno: 07:43h

Slovenački reprezentativac ponovo blizu tripl-dabla sa 26 poena, 14 skokova i sedam asistencija

Tri utakmice od starta sezone u NBA ligi odigrao je Luka Dončić i svaki put mu je za dlaku ili dve izmicao tripl-dabl učinak. Ali ćušnućemo statistiku u stranu, jer nam nije potrebna da konstatujemo da je Luka čista poezija u pokretu. Igra tu laganu, veteransku košarku, kao da gazi desetu, 15. sezonu u najkvalitetnijem prvenstvu sveta. Sakrije loptu iza leđa, pa podeli pas, uđe telom u igrača, pa se baci unazad, a protivnici gledaju loptu kako prolazi kroz obruč kao kap. Mogao je večeras protiv Hjustona da naplaćuje karte za mađioničarski nastup, jer malo ko je sposoban da izvede ono što kada gledate slovenačkog reprezentativca izgledao kao boza. Roketsi su se držali u egalu do poslednje deonice, ali na kraju morali da se pomire sa trećim ovosezonskim porazom - 116:106.

Sjajnu epizodnu ulogu na večerašnjem meču imao je Boban Marjanović. Srpski centar je, kada se sve zbroji, na terenu proveo manje od jedne četvrtine, a upisao je više poena nego minuta. Postigao ih je 11, bez promašaja iz igre (5/5), a tome dodao još četiri skoka i asistenciju. Četiri od 11 poena vezao je u poslednjoj deonici i pomogao ekipi da se odvoji sa 94:92 na šest poena prednosti. Pritom je pre toga podelio asistenciju, a posle uhvatio još dva skoka.

Luka Dončić
foto: Profimedia

Mevsi su dozvolili rivalu čak 31 poen u prvoj deonici, na poluvreme otišli sa zaostatkom 60:57, a onda treću četvrtinu iskoristili da sa 34 poena zatrpaju koš rivala i preuzmu prednost koju nisu puštali do kraja utakmice. Hjuston je želeo da utakmicu uvede u brži ritam, a Dončić spuštao tempo i uspeo da pomogne svom timu da izbegne nepotrebnu jurnjavu koja mu nikako ne bi prijala.

Kada smo već pomenuli statistiku na početku, da joj se malo i posvetimo. Bio je daleko najučinkovitiji košarkaš u Amerikan Erlajns centru gde je meč završio sa 26 poena, 14 skokova i sedam asistencija. Dakle, pripalo mu je zvanje najboljeg poentera i skakača, dok ga je po pitanju asistencija jedino prebacio Branson koji ih je sakupio 11.

Dalas je uspeo da prekine mini seriju Roketsa od dve pobede u međusobnim duelima i otvorio sopstveni mini niz koji broji dve pobede. Za dva dana ih očekuje domaćinstvo San Antonio Sparsima, 24 sata kasnije gostuju Nikoli Jokiću i njegovom Denveru.

NBA REZULTATI

Njujork - Filadelfija 112:99

/Voker 19 - Heris 23/

Oklahoma - Golden Stejt 98:106

/Gildžs-Aleksander 30 - Kari 23/

Dalas - Hjuston 116:106

/Dončić 26 - Gordon 22/

San Antonio - LA Lejkers 121:125 (posle produžetka)

/Dejvis 35 - Poeltl 27/

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.