GOSTI BEZ PROBLEMA ODNELI POBEDU IZ BEOGRADA: Bledo izdanje crveno-belih u porazu od Albe!
Foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

evroliga

GOSTI BEZ PROBLEMA ODNELI POBEDU IZ BEOGRADA: Bledo izdanje crveno-belih u porazu od Albe!

Loša partija Crvene zvezde večeras u Pioniru

Objavljeno: 20:55h

Šesti uzastopni trijumf nemačkog šampiona nad crveno-belima

Crvena zvezda se raspala. Doslovno. Ako je posle sedam utakmica u uvodnih 17 dana sezone bilo pitanje kada će osvajača triple krune stići teret skraćene rotacije s kojim je suočena još od početka priprema, u sistemu koji zahteva ogromnu energetsku potrošnju, odgovor je stigao u večerašnjem susretu sa Albom. Sve što je moglo da krene naopako - pošlo je. Opterećena manjkom pojedinačnog kvaliteta, ali i raspoloživih snaga za realizaciju ideja Dejana Radonjića, Crvena zvezda je utakmicu 5. kola Evrolige odigrala u potpunom kontraritmu i pretrpela ubedljiv poraz. Treći u Evroligi, šesti uzastopni u okršajima s aktuelnim nemačkim šampionom. Crvena zvezda - Alba 63:78 (10:12, 15:26, 21:20, 17:20).

Pao je mrak na oči svakom ko je u satima uoči početka susreta pročitao vest da se Nikola Ivanović nalazi u izolaciji zbog sumnje na virus korona. Pogotovo nikom u Crvenoj zvezdi nije bilo svejedno, jer su prvi rezultati testiranja u petak potvrdili crne sumnje što je dodatno opteretilo ekipu u skraćenoj rotaciji s kojom se ušlo u sezonu. Ivanovićev izostanak nije doneo veću minutažu Uskokoviću jer ni u ono malo vremena na parketu nije bio produktivan. Zbog toga je Volters morao da bude na parketu do granice fizičke iscrpljenosti... I imao je još jednu vrlo dobru utakmicu američki organizator igre, samo se na momente videlo da je i njega sustigao umor, iako je protiv Cedevite Olimpije odigrao ni celih 12 minuta.

KK Crvena zvezda
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Verovatno neplanirano trener Radonjić dao je prve minute u sezoni nedovoljno spremnom kapitenu Laziću. Cirbes se nakon preležane korone vratio u takmičarsku ekipu i bio je na zagrevanju, ali još nije spreman da pomogne saigračima. Nije ni Alba mogla da se pohvali dobrim zdravstvenim stanjem, pošto Izrael Gonzalez nije mogao da računa na triling Erikson – Timan – Lamers. Samo se kod nemačkog šampiona očigledno manje osetila “tanja“ klupa.

Crvena zvezda je utakmicu izgubila praktično već u prvom poluvremenu, kada je Alba serijom 19:2 surovo kaznila potpuno odsustvo smisla, zatim koncentracije, energije i takta u igri domaćeg sastava. Maksimalnom kontrolom igre gosti su odbili dva ozbiljnija naleta Crvene zvezde u finišu prvog i na početku drugog poluvremena, što je Gonzalezovim igračima otvorilo vrata nikad lakše pobede u Beogradu. Svakako najlakše jer su prethodne dve ostvarene u produžecima...

A, nije Crvena zvezda uopšte počela loše utakmicu. Naprotiv. Odbranila je uvodna tri napada Albe, mada se nije dobro snašla na drugoj strani i loš start u fazi napada postaje sve veća Zvezdina boljka kako odmiče sezona. Protiv Cedevite Olimpije ekipa je uspela da se digne i vrati potpuno iz minusa od 17 poena, večeras to nije bilo moguće. Zvezdin sunovrat počeo je sa otvorenom trojkom Tamira Blata na 23 sekunde do kraja prve četvrtine. Ko bi rekao da će taj pogodak da otvori susret tako da Zvezda upadne u potpunu dubiozu, toliko da u narednih pet minuta ubaci samo dva, a primi čak 16 poena!

USKORO OPŠIRNIJE...

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.