PARTIZAN SIGURAN NA STARTU EVROPSKOG TAKMIČENJA: Izuzetna igra u napadu donela pobedu u Hamburgu (FOTO)
Foto: Emilija Jovanović

evrokup, prvo kolo

PARTIZAN SIGURAN NA STARTU EVROPSKOG TAKMIČENJA: Izuzetna igra u napadu donela pobedu u Hamburgu (FOTO)

Crno-beli savladali su nemačkog predstavnika 106:97

Objavljeno:

Košarkaši Partizana savladali su Hamburg u Nemačkoj 106:97, u meču prvog kola Evrokupa.

Na kraju prve četvrtine Partizan je imao četiri poena prednosti (28:24), dok je na poluvremenu već bilo ubedljivih +21 (61:40).

Srpski predstavnik je u istom ritmu nastavio i na startu treće četvrtine koju je na kraju završio sa +22 (88:66). Hamburg je izuzetno odigrao poslednji period koji je rešio u svoju korist 31:18. Nemci su na dva minuta do kraja prišli na devet poena zaostatka, ali drame na kraju ipak nije bilo, pa je Partizan upisao prvu pobedu u Evrokupu.

Crno-bele su do trijumfa predvodili Kevin Panter sa 26, Mur sa 17, Smailagić i Madar sa po 13 i Dangubić sa 10 poena. U poraženom sastavu istakli su se Homsli sa 21, Džejlon Braun sa 18 i Zakari Braun sa 15 poena.

Partizan i Hamburg nalaze se u grupi A, gde su još Morabank Andora, Lokomotiva Kubanj, Huventud, Lietkabelis, Trento, Metropolitan, Turk Telekom i Šljonsk.

Podsetimo, osvajač Evrokupa obezbediće mesto u Evroligi sledeće sezone, dok će taj put čekati i finalistu ukoliko Monako i Uniks ne prođu među najboljih osam posle ligaškog dela Evrolige.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.