ZDOVC DEBITUJE SA ŽALGIRISOM BAŠ U BEOGRADU: Dolazim bez svojih pomoćnika koji znaju moju košarkašku filozofiju!
Foto: AP

NEĆE MU BITI LAKO

ZDOVC DEBITUJE SA ŽALGIRISOM BAŠ U BEOGRADU: Dolazim bez svojih pomoćnika koji znaju moju košarkašku filozofiju!

A kako će ih igrači sve njegove zamisli sprovesti u delo biće jasnije već sutra

Objavljeno:

Prvi dan pregovori. Drugi - potpis, treći - put, četvrti već vodi trening. Takav je bio raspored prethodnog produženog vikenda slovenačkog stručnjaka Jurija Zdovca koji je od ponedeljka zvanično trener Žalgirisa, sutrašnjeg rivala Crvene zvezde u 3. kolu Evrolige (19 časova).

- Žalgiris je bio zainteresovan za mene - o čemu onda više da razmišljam. To je Evroliga. Nekada sam imao 2-3 ponude evroligaških klubova, ali morao sam da ih odbijem jer sam u to vreme bio zaposlen u drugom klubu. Nije lako. Na kraju dana, rad u Žalgirisu je odlična prilika - rekao je Zdovc za klupski sajt.

Otkriva da mu se mnoge misli vrzmaju u glavi.

- Kako god bilo, to nije zbog čitavog pregovaračkog procesa, već zbog svih novih informacija koje je treba da asporbujem. Svi su počeli da me zovu, razgovarao sam sa agentima, gledao snimke utakmica... Normalno je da sam u ovakvoj situaciji. Naravno, nije lako zbog svega toga. Razumljivo je da bez obzira na to koliko novca Žalgiris ima i koji su nam igrači u timu, potrebno je da se pobeđuje. Tako je i ja to znam. Srećan sam i počastvovan što sam ovde -

Slovencu koji se u Evroligu vraća posle jedne decenije nije prvi put da uzima tim u toku sezone. Slično je bilo u decembru 2015. godine kada je seo na klupu AEK-a.

- Nije lako uskočiti sam u ovoj fazu sezone. Dolazim bez svojih pomoćnika koji znaju moju košarkašku filozofiju. U redu, poznajem neke igrače, ali nemamo mnogo vremena za trening. Dan pre mog dolaska ekipa je igrala u Prvenstvu Litvanije, a dan posle idemo na duel Evrolige. Nemamo vremena. U svakom slučaju, vidim mnogo pozitivnih stvari. Želim da osetim situaciju, atmosferu, kakvi su igrači, moji pomoćnici. Samo zajedno možemo da učinimo nešto dobro -

Objasnio je da je zagovornik timske igre sa akcentom na odbrani. Navodi da jedan od najvažnijih aspekata igre Žalgirisa mora da bude agresivnost.

- Moramo da igramo brzo, ali i organizovano. Bilo kako bilo, moramo da učinimo sve kako bi lopta stigla do slobodnog igrača. Kao što sam rekao, sve je vrlo jednostavno. Moramo da budemo agresivni, da pronađemo slobodnnog igrača, sa manje dodatnih driblinga. Vidim mnogo driblinga. U timskoj odbrani moraju igračid a pomažu jedni drugim. Nema odustajanja. Ponekad im kažem 'Ne odmarajte se u odbrani, već u napadu'. Radite dobro u odbrani i možda ćete u napadu dobiti priliku da malo predahnete - otkriva Slovenac koje su mu namere.

A kako će ih igrači Žalgirisa sprovesti u delo biće jasnije već sutra...

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.