"BELA MAMBA" JE NAJBOLJA KOŠARKAŠICA SVIH VREMENA: Zvezdi Finiksa uručeno najveće priznanje! (VIDEO)
Foto: Profimedia

očekivano

"BELA MAMBA" JE NAJBOLJA KOŠARKAŠICA SVIH VREMENA: Zvezdi Finiksa uručeno najveće priznanje! (VIDEO)

Dajana ima italijansko poreklo preko oca Marija koji je bio profesionalni fudbalski golman, i argentinsko preko majke, a često je upoređuju sa Kobijem Brajantom

Objavljeno:

NBA liga slavi 75 godina, a jubilarac obeležava i najjača ženska košarkaška liga sveta - WNBA, koja je osnovana pre 25 godina.

Tim povodom, liga je izabrala najbolju igračicu u sovjoj istoriji, a nije iznenađenje da je velika počast pripala Dajani Taurazi, kapitenu Finiks Merkjurija.

Ona je i u 40. godini života u vrhunskoj formi, sinoć je igrala prvu utakmicu finala (Finiks poražen od Čikago Skaja), a u bogatoj karijeri sa Merkjurijem ima osvojene tri titule WNBA prvaka, pet puta je osvajala zlato na OI sa SAD-ama i tri Svetska prvenstva, šest puta bila šampion Evrope...

Krajem prošle sezone, 18. juna, postala je najbolji strelac u istoriji lige, a devet dana kasnije je prva prešla granicu od 9.000 poena.

Dajana ima italijansko poreklo preko oca Marija koji je bio profesionalni fudbalski golman, i argentinsko preko majke, a često je upoređuju sa Kobijem Brajantom, pa je poznata i akao "Bela mamba".

Ostale košarkašice nominovane za „GOAT“ status u WNBA bile su između ostalih Kendes Parker, Su Bird, Liza Lesli i Tamika Kečings, ali i Beki Hemon, trenutna asistentkinja Gregru Popoviču na klupi NBA tima San Antonio Spars.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.