STIGLA ZAMENA ZA MILUTINOVA I TO KAKVA: Igrač sa bogatim NBA iskustvom potpisao za CSKA!
Foto: Profimedia

bomba

STIGLA ZAMENA ZA MILUTINOVA I TO KAKVA: Igrač sa bogatim NBA iskustvom potpisao za CSKA!

Ogromno pojačanje za klub iz Moskve

Objavljeno: 13:50h

Nekadašnji košarkaš Denver Nagetsa, Bruklin Netsa i Hjuston Roketsa i nekadašnji američki reprezntativac Kenet Farid na pragu je prelaska u CSKA iz Moskve.

Kenet Farid
foto: Profimedia

To je potvrdio portorikanski klub Leones de Ponse sa kojim je Farid imao ugovor i za koje je igrao 2021. godine. U tom ugovoru je postojala izlazna klauzula po kojoj je Kenet mogao da ode u Evroligu ukoliko neki klub iz tog takmičenja da ponudu.

„Pričali smo sa njim i dopalo mu se ovo iskustvo i voleo bi da se vrati u budućnosti. Znali smo da ovo može da se desi, ali drago nam je da smo prihvatili taj rizik. Osetio je ljubav ovog grada i čitave lige. Dobro je jer je još uvek mlad„, stoji u saopštenju Leonesa.

Kenet Farid ima 31 godinu i bio je 22. pik na Draftu 2011. godine. Bio je jedan od najboljih novajlija u svojoj prvoj NBA sezoni, a u Denveru je od 2012. do 2016. igrao prilično solidno da bi tada sledio osetan pad u igri. Usledile su povrede, konkurencija je jačala pa je trejdovan u Bruklin. Ubrzo je iz Netsa otpušten, a slično mu se desilo i 2019. u Hjustonu.

Probao je Farid i Kini gde je odigrao svega sedam utakmica za Džeđijang Lajonse, zatim je bio i u Portoriku, a sada je spreman i za prvu evropsku avanturu i to sa šampionima iz 2019. godine. U CSKA će pojačati konkurenciju na pozicijama četiri i pet gde Armejci imaju Šengeliju, Milutinova, Fohtmana, Bolomboja i Antonova.

Farid je 2014. bio u nacionalnom timu SAD koji je savladao Srbiju u finalu u Španiji na Svetskom prvenstvu. Ove godine je bio na probi u Lejkersima, ali nije našao mesto u tom timu. Zbog svojih defanzivnih sposobnosti i izuzetne fizičke snage dobio je nadimak „The Manimal“.

(Espreso/Sport klub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.