PRVA POBEDA I TO KAKVA: Potpuna dominacija Crvene zvezde u Tel Avivu (FOTO)
Foto: Starsport

briljanta utakmica

PRVA POBEDA I TO KAKVA: Potpuna dominacija Crvene zvezde u Tel Avivu (FOTO)

U sledećem kolu tim Dejana Radonjića dočekuje ekipu Žalgirisa

Objavljeno: 22:57h

Košarkaši Crvene zvezde upisali su prvu pobedu u novoj sezoni Evrolige, pošto su večeras u Tel Avivu pobedili Makabi sa 75:63.

Zvezdu su do pobede vodili Nikola Kalinić sa 19 i Nejt Volters sa 17 poena, dok je Luka Mitrović upisao 12 poena i 11 skokova. Ognjen Dobrić je utakmicu završio sa osam poena, dok su Marko Simonović i Stefan Lazarević postigli po šest.

U redovima Makabija, koji je doživeo prvi poraz, najbolji je bio Skoti Vilbekin sa 18 poena, sve iz šuta za tri poena. Matijas Lesor je dodao 16, dok je Anđelo Kalojaro postigao devet poena.

Crveno-beli su sjajno počeli meč i poenima Kalinića, Voltersa i Davidovca poveli sa 10:0, da bi Makabi svoje prve poene na utakmici postigao posle više od četiri minuta preko Nanelija. Zvezda je igrala agresivno u odbrani do kraja prve deonice, jedino je Vilbekin pretio trojkama, pa je na prvi odmor otišla s dvocifrenom prednošću 20:10.

Posle dve trojke Simonovića na startu druge četvrtine, Zvezda je stigla na do tada maksimalnih +15 (28:13). Međutim, Makabi je tu prednost smanjio serijom 9:0 i stigao do 22:28.

Zvezda je na poluvreme otišla s vođstvom 35:27, a posle tri minuta igre u trećoj četvrtini ponovo je stigla do dvocifrene prenosti (44:32), da bi nakon dve vezane trojke Voltersa u finišu treće deonice i definitivno prelomila meč kada je bilo 54:37. Izabranici Dejana Radonjića su u poslednjoj četvrtini stigli do maksimalnih + 21 (67:46) i mirno priveli meč kraju.

Zvezda će u narednom kolu dočekati Žalgiris, dok će Makabi gostovati Milanu.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.