MAKABI SE POJAČAO PRED ZVEZDU: Veteran potpisao ugovor sa "ponosom Izraela"!
Foto: Profimedia

novo pojačanje

MAKABI SE POJAČAO PRED ZVEZDU: Veteran potpisao ugovor sa "ponosom Izraela"!

Tim iz Tel Aviva ima velike planove

Objavljeno: 18:00h

Izraelski košarkaš Oded Brendvajn parafirao tromesečni ugovor, dok se u timu očekuje i bivši košarkaš Crvene zvezde

Kako je i zvanično obelodanjeno, Oded Brendvajn je potpisao tromesečnu saradnju sa Makabijem iz Tel Aviva. Ovaj 33-godišnji plejmejker već nedeljama radi sa klubom, a upisao je i nastup u okviru Viners kupa. Očekuje se u protokolu za okršaj sa Crvenom zvezdom u drugom kolu Evrolige, dok bi debi u dresu Ponosa Izraela trebalo da upiše i bivši košarkaš crveno-belih Matijas Lesor.

Brendvajn ima veliko iskustvo iza sebe, karijeru je gradio u Izraelu i Poljskoj, a minule sezone je branio boje Hapoel Holona. Imao je ulogu sa klupe, kao što će imati i u Makabiju, a u proseku je beležio 5,4 poena i 1,6 asistenciju po nastupu.

Uoči utakmice sa Crvenom zvezdom, treninzima se priključio još jedan novajlija. Dobro poznato lice ovdašnjoj javnosti - bivši centar crveno-belih Lesor. Francuz je nedavno parafirao kratkoročnu saradnju sa timom iz Tel Aviva, u koji je stigao kao zamena za povređenog Anta Žižića. Očekuje se da bude u timu u četvrtak, kada u Menora Mivtačim Areni budu gostovali puleni Dejana Radonjića.

Makabi je sezonu počeo osvajanjem Viners kupa, da bi na startu Evrolige slavio protiv minhenskog Bajerna u svojoj dvorani. Tokom leta je četa Janisa Sferopulosa pretrpela ozbiljne promene. Ekipu su pre Brendvajna i Lesora pojačali Kinan Evans, Derik Vilijams, Kameron Tejlor, Džejlen Rejnolds, Roman Sorkin, Džejms Naneli, Džejk Koen, Jiftah Ziv i Ben Haruš.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.