SLAVNIĆ POŽELEO SREĆU NOVOM SELEKTORU: Legendarni Moka govorio o šansama Zvezde i Partizana u ABA ligi
Foto: EPA/JUAN FERRERAS

otvoreno o svemu

SLAVNIĆ POŽELEO SREĆU NOVOM SELEKTORU: Legendarni Moka govorio o šansama Zvezde i Partizana u ABA ligi

Pričao je i o smeni generacija koja predstoji u reprezentaciji

Objavljeno: 13:02h

Zoran Moka Slavnić, važi za nekoga ko nema dlaku na jeziku i ko baš uvek kaže ono što misli.

Tako je bilo i ovog puta, a u razgovoru za Meridian sport dotakao se aktuelnih košarkaških tema, poput imenovanja Svetislava Pešića za novog selektora Srbije i učinka Crvene zvezde i Partizana u ABA ligi.

Svetislav Kari Pešić ponovo je preuzeo klupu naše reprezentacije. Kako komentarišete njegov povratak i da li mislite da je on dobro rešenje?

- Pešić je samo dva meseca stariji od mene, mi smo generacija, ali to nije razlog zbog kog ću reći sve pozitivno o njemu. Bio je odličan plejmejker, razume igru, pokazao je to već 2001. i 2002. godine kada je osvojio evropsko i svetsko zlato i u ovom trenutku je apsolutno najbolje rešenje. Posebno mi je drago što moja generacija još vlada - rekao je Slavnić.

Zoran Slavnić
foto: Starsport©

Predstoji nam smena generacija u reprezentaciji. Da li vidite nekoga kao nosioca te generacije pored recimo Jokića, Bogdanovića i Micića?

- Apsolutna ova trojica momaka. Kada malo zagrebemo videćemo da su tu Pokuševski i Petrušev, koji su svojim talentom istakli svoju kandidaturu. Za neku dalju budućnost, ne bih mogao da kažem. Zato želim Pešiću svu sreću. I ja sam dobio 2007. godine reprezentaciju u kojoj su mi četvorica igrača otkazala poziv, a ja sam morao da pozovem devetoricu novih. Rezultat je izostao, ali su bar posle mene sledeći treneri koristili te igrače. Najveći pogodak je, što je do dan danas, Teodosić prvi plejmejker u reprezentaciji, znači da nisam omanuo.

Kao igrač nastupali ste i za Zvezdu i za Partizan, a imali ste i tu privilegiju da vodite obe ekipe i sa klupe. Krenula je ABA liga, glavni favoriti za osvajanje su upravo večiti rivali. Šta očekujete od obe ekipe i kako komentarišete povratak Željka Obradovića na klupu Partizana posle 30 godina?

- Tačno je da su dva glavna favorita i ove godine Zvezda i Partizan, tu su još respektabilni Cedevita Olimpija, Budućnost, lepu košarku igra Mornar iz Bara i FMP, Mega, ali ipak mislim da će se glavna reč voditi oko Partizana i Zvezde. Partizan je u velikom naletu sa ogromnim ambicijama i željom da konačno sruši Zvezdu sa trona, doveli su respektabilnog trenera koji je izanimirao različite strukture, ne samo u klubu već i u dugim oblastima kao što je marketing i sponzorstvo. Još uvek nisam stavio na vagu Partizan i Zvezdu, ali mislim da su crveno-beli bolji, da imaju veću rutinu, a nadam se da će to dokazati i tokom takmičenja.

Zoran Slavnić
foto: Starsport©

Izjavili ste da ste želeli da imate plejmejkera kome biste samo namignuli i on bi razumeo šta treba da uradi. Da li ste imali takve igrače kao trener?

- Imao sam, ali u pelenama! Posle su drugi uživali u njima poput Dražena, Teodosića, Đorđevića. Ja sam im menjao pelene, a posle su drugi koristili njihovu pamet. Tačno je da nikada nisam imao takvog keca, da mogu da se zavalim i da glumim, da se pravim važan.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.