ARMEJCI POKLEKLI U MILANU: Rodrigez i Šilds doneli trijumf Olimpiji!
Foto: Starsport©

jedan od derbija kola

ARMEJCI POKLEKLI U MILANU: Rodrigez i Šilds doneli trijumf Olimpiji!

Olimpija sigurna u prvom kolu

Objavljeno: 22:37h

Dugo je moskovski CSKA bio nerešiva enigma za Olimpiju u Evroligi, imali su Armejci deset vezanih pobeda, a kada je italijanski tim minule sezone probio barijeru, CSKA je počeo da mu izrasta u redovnu mušteriju. Treći put zaredom je Olimpija tukla Moskovljane – 84:74.

Šta god da je Dimitris Itudis planirao za Milano – brzo je palo u vodu. Već na samom početku utakmice ostao je bez projektovanog nosioca igre Nikole Milutinova. Srpski centar propustio je veći deo minule sezone, a ova mu je počela novim pehom.

Ostao je moskovski CSKA bez impozantne figure u reketu, a samim tim bilo je lakše Kajlu Hajnsu da nekadašnjem klubu kao od šale saspe dvocifren broj poena. Nije Johanes Fojtman bio u stanju da odbrani Kajla Hajnsa, ali je Olimpija Milano, takođe, imala problema da u niskoj petorci zaustavi Johanesa Fojtmana.

Iako bi mnoge ekipe klonule duhom posle prevremenog izlaska jednog od najbitnijih šrafova sa terena – Milutinov napustio teren posle dva minuta igre i više se nije vraćao - to isprva nije previše i poremetilo Armejce. Bio je raspucan CSKA na startu meča, dobio je prvi kvartal i polako počeo da se gazi. Sve zbog očajnih procenata šuta van linije 6,75.

Nisu se libili košarkaši CSKA da pripale trojku, prednjačili su Vil Klajburn i povratnik u moskovski CSKA – Aleksej Šved, ali se Armejci nisu proslavili sa dalekometnim hicima. Niski procenti šuta, koji su rapidno padali, vodili su Moskovljane u poraz, u Gradu mode.

Na prmijeri u Evroligi videlo se koliko će Nikolo Meli biti značajan za igru milanskog tima. Punio je Nikolo Meli sve kolone, pametno igrao i nije preterano forsirao. Bez po muke stigao je do dvocifrenog poenterskog učinka… Ali, nije samo Italijan bio raspoložen. Odobravajuće je Etore Mesina klimao glavom na poteze novopridošlice Devona Hola i zadovoljno trljao ruke zbog produženja Ševona Šildsa.

Ubacio je Ševon Šilds u mašinu Armejce, otkačila mu se ruka i potpisao im je “smrtnu presudu” u mediolanum forumu. Nisu košarkaši CSKA pronašli oružje kojim bi neutralisali spoljnu liniju Olimpije. Ni Vil Klajburn dugim rukama nije uspevao da iščačka loptu ili sačeka domaće na liniji dodavanja.

Upao je CSKA u zamku Olimpije, a kada je Ćaću Rodrigezu proradio šut početkom poslednje deonice san o preokretu se raspršio. Lakše no što je to i sam Etore Mesina očekivao olimpija je trijumfalno otvotvorila Evroligu.

Manekene su do pobede vodili Ševon Šilds i Ćaćo Rodrigez sa po 17 poena, a a bitan doprinos u napadu dali su i Nikolo Meli (15 poena), Kajl Hajns (13) i Devon Hol (11). Kod Moskovljana je najučinkovitiji bio Lundberg sa 13, dok je Vil Klajburn upisao poen manje.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.