EVROLIGA NE VERUJE U ZVEZDU: Prognozirali su da će crveno-beli ove sezone biti na dnu tabele!
Foto: epa/andrej cukić

VIDEĆEMO

EVROLIGA NE VERUJE U ZVEZDU: Prognozirali su da će crveno-beli ove sezone biti na dnu tabele!

Najbolje je kotiran CSKA iz Moskve, zatim Efes i Barselona, a prvih pet kompletiraju Real Madrid i Armani

Objavljeno:

Pred početak košarkaške Evrolige, specijalizovani sajt "Evrobasket" objavio je svoju prognozu, a srpskom predstavniku Crvenoj zvezdi ne predviđa najblistaviju sezonu.

Zvezdi je projektovana 16. pozicija posle ligaškog dela sezone. Od 18 klubova koliko se takmiči u Evroligi, manje šanse imaju jedino Asvel i Alba.

Najbolje je kotiran CSKA iz Moskve, zatim Efes i Barselona, a prvih pet kompletiraju Real Madrid i Armani.

Na šestom mestu je Fenerbahče Aleksandra Đorđevića, a onda slede Zenit, Baskonija i Olimpijakos. U donjem delu su i Makabi, Bajern, Monako i Uniks, a tik iznad beogradskog predstavnika su Panatinaikos i Žalgiris.

Sa druge strane, po drugim parametrima, Zvezda je u vrhu. U pitanju je lista po kojoj se klubovi kotiraju prema broju domaćih igrača. Crvena zvezda u Asvel ih imaju najviše, po devet. To su: Nikola Kalinić, Stefan Lazarević, Aleksa Uskoković, Luka Mitrović, Ognjen Kuzmić, Ognjen Dobrić, Marko Simonović, Branko Lazić i Dejan Davidovac. Identičan broj domaćih igrača, Zvezda je imala i u sezoni 2016/17.

Po osam domaćih igrača imaju CSKA, Alba i Bajern, sedam Zenit, Uniks, Olimpijakos i Panatinaikos, šest ima Real Madrid, četiri Barselona, dok je Baskonija jedina bez domaćih igrača u Evroligi. Ne ističu se ni turski timovi, Efes i Fenerahče sa po četiri igrača.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.