JOVIĆ BLIZU ATINE: Srpski plej pred potpisom za evropskog velikana!
Foto: FIBA

LEPO

JOVIĆ BLIZU ATINE: Srpski plej pred potpisom za evropskog velikana!

Jović je najveći deo vremena tokom oporavka proveo u Srbiji, gde je radio po individualnom programu oporavka

Objavljeno:

Srpski reprezentativac Stefan Jović jedan je od onih koji i dalje nisu pronašli angažman za novu sezonu.

Iskusni plejmejker je posle rastanka sa Himkijem bez kluba, a trenutno se oporavlja od rupture mišića koju je zaradio tokom kvalifikacija za Olimpijske igre protiv Filipina. Bio je dugo povezivan sa Crvenom zvezdom, ali su spekulacije iščezle posle povrede. Jedno vreme je bila aktuelna priča o prelasku u Panatinaikos, ali se ni tu nije otišlo daleko. Bar ne dosad.

Iz Grčke ponovo stižu informacije o interesovanju atinskih Zelenih za srpskog organizatora igre, čak lokalni sajt Sportsroom tvrdi da je Jović "na potpis" do prelaska u PAO, ali nije sve baš toliko izvesno koliko se u prvi mah čini. Jović je još u fazi oporavka koja traje bezmalo tri meseca, a razlog tome je da što spremniji dočeka naredne obaveze, s obzirom da su ga povrede mučile i ranije. Sve i ako bi potpisao, on ne bi mogao da se odmah stavi na raspolaganje treneru Dimitrisu Priftisu, već bi moralo da prođe još neko vreme pre nego što bi Jović zaigrao.

Pod pretpostavkom da su pisanja grčkih medija tačna, Panatinaikos bi prvo morao da odluči kojih će šest stranaca da koristi za domaće prvenstvo. Naime, PAO na platnom spisku ima sedmoricu košarkaša bez grčkog pasoša (Peri, Mejkon, Vajt, Flojd, Nedović, Evans, Sent Ros), a prema pravilima dozvoljeno je da u rotaciji budu njih šestorica. Jović bi, dakle, bio osmi što ne bi predstavljalo problem za takmičenje u Evroligi, ali bi za šampionat Grčke.

Jović je najveći deo vremena tokom oporavka proveo u Srbiji, gde je radio po individualnom programu oporavka.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.