DEJAN RADONJIĆ: Radili smo vredno i posvećeno, dobar ambijent je prisutan, uradili smo sve što smo isplanirali!
Foto: Starsport©

ohrabrujuće

DEJAN RADONJIĆ: Radili smo vredno i posvećeno, dobar ambijent je prisutan, uradili smo sve što smo isplanirali!

Svakodnevno analiziramo situaciju. Postoji neka neizvesnost koja smeta i nije prijatna, to su stvari na koje treba da reagujemo. Radimo ono što možemo u ovom trenutku

Objavljeno:

Polako, ali sigurno nova sezona ABA lige se bliži. Crvena zvezda brani titulu, a trener Dejan Radonjić izneo je svoja očekivanja od iste.

Strateg kluba sa Malog Kalemegdana istakao je da se tokom pripremnog dela ekipa suočavala sa dosta povreda, ali da se dobro radilo.

- Ušli smo u pripreme opterećeni povredama, nismo uspevali da izađemo iz toga, a nakon turnira taj problem se povećao. Ali radili smo vredno, posvećeno, dobar radni ambijent je bio pisutan. Uspeli smo da uradimo sve što smo planirali – rekao je Radonjić za "Sportklub" i dodao:

– Svakodnevno analiziramo situaciju. Postoji neka neizvesnost koja smeta i nije prijatna, to su stvari na koje treba da reagujemo. Radimo ono što možemo u ovom trenutku. Videćemo kako će izgledati povratak igrača. Sigurno je potrebno vreme da bi oni ušli u normalan trenažni proces.

Zvezda se pojačala tokom leta nekim dobro poznatim imenima. Veliki broj igrača se vratio među crveno-bele.

- Još nismo uspeli da se sastavimo na treningu i da imamo neke provere u kompletnom sastavu kako bi stvari bile jasnije. Pokušali smo kroz mečeve u Minhenu da prođemo kroz neke stvari, da dođemo do nekih analiza, međutim tek će naredni period dati odgovore na neka od tih pitanja. U svakom slučaju, trudimo se da dovedemo ekipu do nekog stepena sa kojim možemo biti zadovoljni. U ovom trenutku izgleda da to neće biti baš brzo. Verujem da, bez obzira na sve, kroz raspored koji je veoma težak u narednom mesecu, možemo doći do nekog stanovišta i neke procene o tome šta se može očekivati od tima.

Dres aktuelnog šampiona ABA lige naredne sezone nosiće Nikola Kalinić, koji je mnogo toga uradio u karijeri.

Nikola Kalinić
foto: Starsport©

- Vidim ga kao igrača koji će svojim kvalitetom i karakterom dati doprinos da ekipa ostvari rezultate koji se očekuju.

Crnogorski stručnjak je naglasio da je kolektiv velika snaga Zvezde.

- Vreme će to da pokaže. S obzirom na okolnosti, jako je teško dati direktan odgovor, ali očekujem da imamo jedan snažan kolektiv.

Na kraju je govorio o ambicijama u novoj sezoni.

- Što se tiče Evrolige, nadam se da ćemo napraviti bolji rezultat nego prošle sezone. Što se tiče ostalih takmičenja, svesni smo da je konkurencija veoma jaka, imamo takmičenje u ABA ligi koje jedno od najačih od osnivanja, ako ne i najjače. To znači da su izazovi još veći. Videćemo koliko ćemo uspeti da ostvarimo naše ambicije, ali moramo da damo sve od sebe kako bismo bili zadovoljni na kraju sezone - zaključio je Radonjić.

Crvena zvezda prvu zvaničnu utakmicu igra 25. semptembra od 20 sati protiv Splita u prvom kolu ABA lige.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.