BIO JE UZ VELIČKOVIĆA KADA JE POČINJAO KARIJERU: Odmah sam ga zapazio i upamtio
Foto: Starsport

DOBRO GA SE SEĆA I NOVICA

BIO JE UZ VELIČKOVIĆA KADA JE POČINJAO KARIJERU: Odmah sam ga zapazio i upamtio

Davor Adam je pre svega bio rođeni strelac

Objavljeno: 19:22h

Počeo je sa Krešimirom Ćosićem, nastavio sa Dejanom Bodirogom, a onda je u mečevima nižih srpskih liga protiv njega stasavao niz budućih asova, a među njima i Novica Veličković.

Davora Adama dobro pamte ne samo Novica Veličković, već i Marko Simonović, Dejan Borovnjak, Igor Rakočević, Vladimir Radmanović, ali i neki drugi bivših igrači, poput Miška Ražnatovića ili bivšeg ministra Gorana Kneževića.

- Što se tiče Novice, odmah sam ga zapazio i upamtio, i to jako dobro, U ono vreme on je bio malo bucko, još koji centimetar niži, ali se pokazivao. Nismo znali još u kakvog će igrača izrasti, ali pokazivao je taj karakter i želju za radom, to se videlo na njemu - izjavio je Davor Adam koji je pre svega bio rođeni strelac, košarkaškim slengom "ubica". I to je ono što je Veličković upamtio.

Novica Veličković
foto: Starsport

- Ja verujem da je on najviše upamtio moj pogled i moju želju da pobedim. Ako sam to uspeo da prenesem na njega, a jesam, čim me je spomenuo i upamtio, znači da sam mu zadavao neke probleme. Hvala mu što me je spomenuo i drago mi je što me je prepoznao - priseća se Adam Davor i objašnjava šta je baš Novicu od svih ostalih toliko izdvajalo.

- Oni su u tom periodu bili jako disciplinovani, nisu puno iskakali. On je pratio igru, ono što je najbitnija stvar voleo je i hteo da se šopa. Nije bio kukavica. Kad su ga prozvali "ubica" nije mi uopšte bilo čudno. On je učio da bude jak i fajter pravi, on se ničega nije bojao. Njemu je puno pomogla ta liga. Išao je tim nekim progresivnim putem, nije sa 16 otišao u Real nego je išao postepeno došao i shvatio kako se napreduje stepenik po stepenik. I to je pravi način da budeš pravi igrač i da dođeš do nečega.

Adam je ispratio Veličkovićevu karijeru sve do njegovog emotivnog kraja u Štark areni.

- Novica je natopio svoj dres znojem, kao pravi onaj ratnik iz vremena Rima, kao gladijator. Od početka do kraja se borio i odlazi u penziju pošteno, odigrao je muški. On ima taj karakter, sa tim se rađaš. Ili jesi ili nisi. Imao je volju, radio je sa pravim ljudima i nema šta da mu se zameri. Drago mi je što je uspeo da osvoji sve što je osvojio i došao je taj dan da se oprosti čestito i pošteno - završava svoju priču o Novici Veličkoviću, Davor Adam.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.