BOMBA ODJEKNULA KNEŽEVINOM: Majk Džejms Monakov za 1.400.000 evra!
Foto: Profimedia

transfer leta

BOMBA ODJEKNULA KNEŽEVINOM: Majk Džejms Monakov za 1.400.000 evra!

Doskorašnja prva zvezda ekipe CSKA iz Moskve od sledeće sezone nosiće dres Monaka

Objavljeno:

Sergej Djadčenko je rešio da odvrne slavinu pred debitantski nastup u Evroligi. I čini se da će Monako imati tim kadar da se porve sa najvećima. Uprava kluba sa Azurne obale nastavila je sa ambicioznim sklapanjem supertima za narednu sezonu i ozvaničila dolazak krunskog dragulja u liku – Majka Džejmsa.

Američki bek je proteklu sezonu počeo u moskovskom CSKA i u proseku beležio 19,3 poena pre no što je rešio da se oproba u NBA ligi. U dresu Brukin Netsa je u regularnom toku sezone prosečno davao 7,7 poena uz 4,2 asistencije i 2,5 skokova za 18,2 minuta na parketu. U plej-ofu je prosek pao na 3,7 poena.

Međutim, u evropskim okvirima Džejms je veličina. U sezoni 2018/2019 bio je i najbolji strelac Evrolige sa 20,2 poena po meču. Kolika je to dominacija bila najbolje govori to što su u poslednjoj deceniji efikasniji bili samo Himkijev Aleksej Šved u sezoni 2017/2018 i godinu ranije Kit Lengdford u Uniksu.

Nema sumnje da će Džejms biti prva napadačka opcija Zvezdana Mitrovića u Monako, ali daleko od toga da će igrati sam. Ukrajinski bankar na čelu Kneževa se ovog leta otvorio i doveo već 13 pojačanja. Pre Džejmsa stigli su Brok Motum, Alfa Dijalo, Donatas Motiejunas, Donta Hol, Keso Vesterman, Jakuba Uatara, Ibrahima Fal Faje, Rudi Demahis, Pariz Li, Armel Traore, Džeri Butsijela i naš Danilo Anđušić.

Džejms je ona trešnja na vrhu torte. Do sada neviđena investicija u francuskoj košarci. Radio Monte Karlo navodi da će Amerikanac za devet meseci u Monaku inkasirati čak 1.400.000 evra!

Nema sumnje, osvajač Evrokupa ne želi da se bruka u Evroligi. Otud i deveti stranac u Monaku, iako u francuskom prvenstvu mogu da igraju samo šestorica.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.