LEGENDA HRVATSKE KOŠARKE O ŽELJKU: On je najjednostavniji trener, zna svoj posao i uvek daje 100 odsto sebe!
Foto: Starsport©

samo reči hvale

LEGENDA HRVATSKE KOŠARKE O ŽELJKU: On je najjednostavniji trener, zna svoj posao i uvek daje 100 odsto sebe!

Damir Mulaomerović ispričao je u podkast "Inkubatoru" kako je to igrati kod Željka u ekipi

Objavljeno:

Željko Obradović je kada se gledaju osvojeni trofeji ubedljivo najbolji evropski trener. Ipak, možda čak i više od titula o njegovoj veličini govori to kako bivši igrači pričaju o njemu.

Jedan od košarkaša sa kojima je tokom svoje bogate karijere sarađivao je i Damir Mulaomerović. Nekada dugogodišnji reprzentativac istakao je da je sa Obradovićem lako raditi.

"Ja sam bio kod najboljeg, taj najbolji je Željko Obradović. Puno je priča kako i šta, a Željko je u suštini najjednostavniji trener, čovek zna svoj posao. Samo treba da slušaš, pratiš i radiš ono šta ti kaže. Glupo je i pričati o njegovim košarkaškim kvalitetima", ispričao je Mulaomerović gostujući u "Podkast Inkubatoru".

Ključ Željkovog uspeha je i to što nikada nije van košarke.

"On je unutra i uvek je tu 100 odsto. Kad se uđe u toj njegov mod kako on to radi, to izgleda jako jednostavno", iskren je Mulaomerović.

Damir Mulaomerović
foto: Saša Pavlić Koky

On je svoju jedinu Evroligu osvojio upravo sa Obradovićem 2002. godine, a tada je kao autsajder Panatinaikos dobio moćni Kinder.

"To nikada neću da zaboravim, u jednoj utakmici koja je bila fantastična, protiv takve ekipe sa Đinobilijem i Grejndžerom. Prvi put je bio tako miran, on je tu na psihološkom nivou odradio sjajan posao. Neverovatno je kako on to uspeo da od desetog igrača izvuče taj maksimum, to je njegova po meni najbolja osobina", otkrio je Mulaomerović.

A onda je otkrio i ključ pobede. To je bio plej Pepe Sančez!

"A onda je taj Pepe Sančez koji je bio najbolji prijatelj sa Đinobolijem i igrao je na nula poena, ali ga je čuvao u drugom poluvremenu da ovaj nije dao 6 poena. Željko je došao i rekao ovome: ’Jel možeš ti da čuvaš ovog svog prijatelja? Pa naravno da mogu’”, priča Mulaomerović.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.