SKANDAL U BELGIJI: Policija ispituje dešavanja u košarkaškom savezu!
Foto: Filip Plavčić

interesantno

SKANDAL U BELGIJI: Policija ispituje dešavanja u košarkaškom savezu!

Uprkos istrazi basketaši Belgije učestvovaće na predstojećem Evropskom prvenstvu u Parizu, koje počinje 10. septembra, a u Grupi A za rivale će imati selekcije Srbije i Ukrajine

Objavljeno:

Košarkaški savez Belgije zatražio je od tamošnje policije da ispita mogući slučaj prevare u vezi sa organizacijom više turnira u basketu tri na tri.

Sumnje postoje baš pred olimpijski turnir u Tokiju.

U saopštenju saveza se dodaje da je nakon razgovora sa predstavnicima lokalnih saveza, kontaktirana policijska jedinica specijalizovana za prevare u sportu radi sprovodjenja "temeljne istrage".

Belgijski mediji objavili su u avgustu da su sumnjivi košarkaški turniri igrani od avgusta do oktobra 2019. godine, sa ciljem da belgijski tim prikupi bodove za plasman na Olimpijske igre.

Basketaši Belgije uspeli su da se plasiraju na ovogodišnje Igre u Tokiju, na kojima su zauzeli četvrto mesto, nakon što su u meču za bronzu poraženi od selekcije Srbije.

Uprkos istrazi basketaši Belgije učestvovaće na predstojećem Evropskom prvenstvu u Parizu, koje počinje 10. septembra, a u Grupi A za rivale će imati selekcije Srbije i Ukrajine.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.