SRBIJA DOBRO PROŠLA NA ŽREBU: "Orlovi" dobili protivnike u kvalifikacijama za Mundobasket!
Foto: Starsport

ZVANIČNO

SRBIJA DOBRO PROŠLA NA ŽREBU: "Orlovi" dobili protivnike u kvalifikacijama za Mundobasket!

Prva grupna faza igraće se u tri "prozora". Prvi je na programu od 20. do 30. novembra ove godine, a zatim od 21. februara do 1. marta i od 27. juna do 5. jula 2022. godine

Objavljeno:

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće u Grupi A protiv Letonije, Belgije i Slovačke u kvalifikacijama za Mundobasket 2023. godine!

Kvalifikacije za Mundobasket igraće se po sistemu "domaćin-gost", a posle završene prve faze prolaz dalje obezbediće po tri najbolje plasirane ekipe iz svake grupe. Druga faza igraće se u četiri grupe sa po šest učesnika, takođe po sistemu "domaći-gost", ali samo sa rivalima iz grupe koja se "ukršta" dalje. Rezultati iz prve faze se prenose dalje. Plasman na Mundobasket obezbediće 12 evropskih selekcija, odnosno po tri iz svake grupe.

Prva grupna faza igraće se u tri "prozora". Prvi je na programu od 20. do 30. novembra ove godine, a zatim od 21. februara do 1. marta i od 27. juna do 5. jula 2022. godine. Druga runda kvalifikacija takođe je planirana da se odradi u tri reprezentativna termina - od 22. do 30. avgusta i od 7. do 15. novembra 2022, te od 20. do 28. februara 2023. godine. U svakom "prozoru" igraće se po dve utakmice.

Domaćini Mundobasketa biće Indonezija u Džakarti, Japan u Okinavi, te Filipini u četiri grada - Bokaue, Kezon Siti, Pasaj i Pasig. Šampionat je planiran da se održi između 25. avgusta i 10. septembra 2023. godine. Plasman na Mundobasket već su obezbedili Japan i Filipini, dok Indonezija mora da bude među osam najboljih timova u azijskim kvalifikacijama, pošto ta zemlja nema košarkašku tradiciju. Žreb završnog turnira održaće se u martu 2023. godine.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.