NBA LIGA OBJAVILA RASPORED ZA NOVU SEZONU: Sve poćinje 19. oktobra, Jokić kreće od Finiksa!
Foto: EPA/Wu Hong

zvanično

NBA LIGA OBJAVILA RASPORED ZA NOVU SEZONU: Sve poćinje 19. oktobra, Jokić kreće od Finiksa!

Na pravoslavni Božić 2022. godine navršiće se 50 godina od kada su Lejkersi trijumfom nad Atlantom ostvarili trenutni rekord u najdužem nizu pobeda - 33. U čast tog meča ovi rival iće se sastati baš na taj dan

Objavljeno:

NBA je objavila kompletan raspored utakmica i rasporede prenosa (TNT, ESPN, ABC, NBA TV i ESPN Radio) za svoju jubularnu 75. sezonu.

Ligaški deo sezone počeće 19. oktobra, a otvara ga prava poslastica - repriza polufinala Istoka iz prošle sezone, Milvoki - Bruklin. dan kasnije, prvi put ćemo moći da gledamo MVP prethodne sezone Nikolu Jokića čiji Denver gostuje kod vicešampiona lige Finiksa.

Poslednje utakmice pred plej-in zakazane su za 10. april 2022. godine.

Plej-in turnir biće održan od 12-15. aprila 2022, a zatim sledi plej-of, s početkom 16. aprila. Prva utakmica NBA finala zakazana je za 2. jun 2022.

Kompletan raspored utakmica tokom redovne sezone, kao i rasporedi po ekipama dostupni su na NBA.com/raspored.

Cela sezona biće u znaku proslave 75 godina Lige, pa će tako biti predstavljani NBA 75 klasici, u čast timova, igrača, trenera i blistavih trenutaka koji su definisali 75 godina NBA košarke.

Jedna od centralnih utakmica biće odigrana 1. novembra između NJujork niksa i toronto reptorsa u čast prve ikada odigrane utakmice u NBA u kojoj su se sastali NJujork niksi i tadašnji Toronto haskisi. Kada su 1995. godine osnovani raptorsi u opticaju je bio nadimak haskis ali je to odbačeno zbog sličnosti haskija sa Minesotinim timbervulfom

Tri franšize koje su igrale u svakoj NBA sezoni: Niksi, Boston seltiksi i Golden stejt voriorsi (osnovani u Filadelfiji), igraće svojevrsnu mini-ligu sredinom decembra: Voriorsi - Niksi 14. decembra, Voriorski - Seltiksi 17. decembra i Niksi - Seltiksi 18. decembra.

Na pravoslavni Božić 2022. godine navršiće se 50 godina od kada su Lejkersi trijumfom nad Atlantom ostvarili trenutni rekord u najdužem nizu pobeda - 33. U čast tog meča ovi rival iće se sastati baš na taj dan.

I ove sezone vikendima će se igrati 46 utakmica u trminu prilagođenom gledaocima u Evropi, na Bliskom istoku i u Africi.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.