AUSTRALIJA PROSULA PLUS 15: Amerikanci će se boriti za zlato!
Foto: Profimedia

Tokio 2020

AUSTRALIJA PROSULA PLUS 15: Amerikanci će se boriti za zlato!

Treći period odlučio je ovu utakmicu. Tim Grega Popoviča dodao je gas i Australijanci su u tim trenucima bili potpuno razbijeni

Objavljeno: 08:31h

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država plasirala se u finale Olimpijskih igara u Tokiju nakon što je u današnjem polufinalu savladala selekciju Australije rezultatom 97:78.

Australija je u pripremnim utakmicama dobila SAD, a i u današnjem polufinalu krenuli su odlično i činilo se kako su na dobrom putu da naprave iznenađenje.

Tim Brajana Gurjiana kontrolisao je igru u prvoj četvrtini nakon koje je imao šest poena prednosti (24:18), da bi u drugoj deonici uspeli da stvore i fantastičnih +15 (41:26).

Međutim, završnih pet minuta druge četvrtine Australija je odigrala očajno. Amerikanci kao da su se probudili i do kraja prvog poluvremena se potpuno vratili u meč. Na poluvreme Australija odlazi sa samo tri poena prednosti, 45:42.

Treći period odlučio je ovu utakmicu. Tim Grega Popoviča dodao je gas i Australijanci su u tim trenucima bili potpuno razbijeni.

Amerika je potom lagano privela meč kraju i došla je do plasmana u finale gde ih čeka duel protiv pobednika meča između Slovenija i Francuske.

Kevin Durent je sa 23 poena i devet skokova predvodio Amerikance do trijumfa, Devin Buker je dodao 20, dok je na drugoj strani Pati Mils ubacio 15 poena.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.