FENER BRZO NAŠAO ZAMENU ZA KOKOŠKOVA: Aleksandar Đorđević na klupi turskog giganta!?
Foto: AP/Olivier Matthys

o tome se i govorilo

FENER BRZO NAŠAO ZAMENU ZA KOKOŠKOVA: Aleksandar Đorđević na klupi turskog giganta!?

Prethodne dve sezone proveo je u bolonjskom Virtusu, od kojeg se oprostio titulom šampiona Italije. Međutim, nije uspeo da vrati klub u evroligaško društvo, što je i bio osnovni razlog prekida saradnje

Objavljeno:

Fenerbahče nastavlja da igra na kartu srpskih trenera. Posle sedmogodišnje ere Željka Obradovića i samo jedne sezone sa Igorom Kokoškovim na klupi, došao je red na Aleksandra Đorđevića...

Nekadašnji selektor Srbije, glavni je kandidat da preuzme ekipu istanbulskog velikana, koju je zbog poziva NBA ligaša Dalasa napustio naš još aktuelni selektor Kokoškov. Generalni menadžer Fenera Mauricio Gerardini sastao se sa Đorđevićem u Italiji i, prema nezvaničnim informacijama, pregovori su u poodmakloj fazi.

Aleksandar Saša Đorđević, Saša Đorđević
foto: Starsport©

Ukoliko dođe do saradnje, što je iz trenutne perspektive prilično izvesno, Fnerbahče će biti šesti klub u Saletovoj trenerskoj karijeri. Debitovao je u milanskoj Olimpiji 2006, potom vodio Beneton iz Treviza do finansijskog kraha izazvanog povlačenjem modnog giganta. Vodio je Panatinaikos u sezoni 2015/2016, sa kojim je osvojio Kup Grčke, potom i Kup Nemačke sa minhenskim Bajernom 2018. godine.

Prethodne dve sezone proveo je u bolonjskom Virtusu, od kojeg se oprostio titulom šampiona Italije. Međutim, nije uspeo da vrati klub u evroligaško društvo, što je i bio osnovni razlog prekida saradnje. Sa Fenerbahčeom bi se vratio u elitnu klupsku konkurenciju posle pet godina nakon vremena provedenog na klupi atinskih "zelenih".

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.