MARINA MALJKOVIĆ: "Na kraju smo uspeli u tome, ali sada ne mogu da pričam ni o čemu drugom osim o statistici"!
Foto: EPA / Kai Forsterling

srećno dalje

MARINA MALJKOVIĆ: "Na kraju smo uspeli u tome, ali sada ne mogu da pričam ni o čemu drugom osim o statistici"!

Utakmice su teške, ali ovo su Olimpijske igre i ovde svaki deo igre mora da se igra jako. Olimpijske igre su savršeno mesto da prevazidješ sebe na svaki mogući način, pa i mentalno

Objavljeno:

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je da zna da su utakmice na Olimpijskim igrama teške, ali da je 28 izgubljenih lopti u današnjoj pobedi protiv reprezentacije Kanade "previše".

- Kanada je veoma jak tim, morali smo da se borimo svih 40 minuta, da bismo ih pobedili. Na kraju smo uspeli u tome, ali sada ne mogu da pričam ni o čemu drugom osim o ovim izgubljenim loptama. Poludim kad pogledam ovu statistiku - rekla je Maljković, prenosi Košarkaški savez Srbije.

- Moramo da analiziramo stvari i da budemo odgovorni, da kada kažemo da nećemo gubiti lopte, to može da se desi deset ili maksimalno 15 puta, ali 28 je previše. To ozbiljni timovi ne rade. Moramo da pokažemo da smo ozbiljan tim, mi smo evropski prvaci i moramo da pokušamo da se ne zaustavimo tu, ali ovo je nešto neprihvatljivo - dodala je ona.

Marina Maljković
foto: Starsport©

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je počela takmičenje na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto je danas slavila protiv selekcije Kanade sa 72:68, a selektorka je ocenila da je ta pobeda važna, jer je "uvek teško igrati prve utakmice na svakom takmičenju".

- Utakmice su teške, ali ovo su Olimpijske igre i ovde svaki deo igre mora da se igra jako. Olimpijske igre su savršeno mesto da prevazidješ sebe na svaki mogući način, pa i mentalno. Tu si, medju najboljim sportistima i sportistkinjama koje tvoja zemlja ima. Ako želiš da praviš senzacije, ovo je mesto gde to radiš - izjavila je Maljković.

Košarkašice Srbije će u drugom kolu olimpijskog turnira igrati protiv Španije. Taj meč je na programu u četvrtak od 10.30.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.