BRUKS KRITIČNA, ALI SREĆNA ZBOG POBEDE: Na kraju smo se izvukle, imale smo ogroman broj izgubljenih lopti!
Foto: Profimedia

dobro prošle

BRUKS KRITIČNA, ALI SREĆNA ZBOG POBEDE: Na kraju smo se izvukle, imale smo ogroman broj izgubljenih lopti!

Kapiten Srbije je istakla i da se osetio manjak prijateljskih mečeva pre turnira

Objavljeno:

Kapiten Srbije Jelena Bruks izjavila je da je tim protiv Kanade pokazao da je jak i da u Tokio nije došao da prođe kroz Olimpijske igre.

Košarkašice Srbije na startu OI pobedile su danas Kanadu 72:68 posle velike borbe, iako su u većem delu meča imale prednost.

- Na kraju smo se izvukle. Na svakom takmičenju naša prva utakmica je pola-pola. Nismo opuštene da igramo svoju igru, stegnute smo i napravimo mnogo više grešaka nego što treba. Cilj nam je bio da nemamo mnogo izgubljenih lopti, mi smo imali ogroman broj. To je držalo Kanadu u životu, na kraju smo pokažali da smo jaki i da nismo došli da prođemo kroz OI, već da se borimo do samog kraja - rekla je Bruks srpskim novinarima u Tokiju.

Bruks kaže da je očekivala ovakva meč protiv Kanađanki.

- Znali smo ko je Kanada, šta su nam radili u Riju, video se nedostatak prijateljskih utakmica posle Evropskog prvenstva. Ovde su nam sve prijateljske utakmice otkazane, mogli smo samo između sebe da igramo, a to nije isto. Ali uspele smo da zajednički pobedimo ovu utakmicu i možemo da se pripemimo za dalje - rekla je Bruks.

Ana Dabović
foto: Profimedia

Košarkašica Ana Dabović kaže da joj je drago što se nije ponovio scenario iz Rija kada su košarkašice od istog rivala izgubile, iako su vodile 18 razlike.

- Bio je cilj da nemamo mnogo izgubljenih lopti, ali to nismo ispoštovale. Mnogo je teško igrati protiv Kanade, drago mi je da smo ih pobedili. Odgreagovale smo dobro u drugom poluvremenu, smanjile broj izgubljenih. Znamo da su nezgodna ekipa, da se bore, da ne odustaju. Na kraju je najvažnija pobeda - rekla je Dabović, koja je dodala da su energija i atmosfera u timu bile ključne u ovom meču.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.