SVET NE VERUJE: Košarkašica iz Kine ima 14 godina i 226 cm! Već je viša od Bobija, sustiže Minga i Vraneša! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

i ne skače za loptu, zašto bi?

SVET NE VERUJE: Košarkašica iz Kine ima 14 godina i 226 cm! Već je viša od Bobija, sustiže Minga i Vraneša! (VIDEO)

Ziju je postala hit na društvenim mrežama jer je nedavno izdominirala na SP za juniorke

Objavljeno:

Kina možda više nije najmnogoljudnija zemlja sveta (po nekim statistikama tu "titulu" joj je već preotela Indija), ali sa oko 1,4 milijardu stanovnika ima pojednice koji je zastupaku u svim kategorijama.

Tako, iako kao i svi Azijati, važe za naciju koja se ne ističe visinom već su i muškarci i žene uglavnom prilično niski u poređenju sa populacijama sa ostalih kontinenata, pak se s vremena na vreme baš u Kini pojavi neki izrazito visok čovek ili žena, pravi div.

Pažnju svetske javnosti je tako privukao Jao Ming kada je 2002. bio prvi pik na NBA draftu, a visok je 229 santimetara. Toliko ima i Slavko Vraneš, ali je Ming najviši košarkaš učesnik Ol star utakmice i član NBA Kuće slavnih.

Žang Ziju, Devojčica div
foto: Printscreen/Twitter

Ali, u domovini, a i u svetu, njegova dostignuća bi za nekoliko godina mogla da nadmaši Žang Ziju. Ova devojčica ima samo 14 godina, a već je visoka neverovatnih 226 cm! Samo tri manje od Minga, a dva više od srpskog giganta, Bobana Marjanovića...

Ziju je postala hit na društvenim mrežama jer je nedavno izdominirala na SP za juniorke. Koliko tek odskače od vršnjakinja je frapantno, ali svoju nadmoć koristi na pravi način na terenu.

Na utakmici sa koje je podeljen snimak je imala 42 poena, 25 skokova i šest dodavanja.

Očekivano, Žang dolazi iz sportske porodice, kao i Jao. Oba njena roditelja su takođe igrala košarku, a otac je visok 213 a majka 198 cm.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.