DENVER VRBOVAO SRPSKOG STRUČNJAKA: Umesto da postane prvi NBA trener sa ovih prostora, POKORIO JE EVROPU!
Foto: Damir Dervišagić

ovo niste znali

DENVER VRBOVAO SRPSKOG STRUČNJAKA: Umesto da postane prvi NBA trener sa ovih prostora, POKORIO JE EVROPU!

Upravo je srpski trener udario temelje CSKA, iako nije uspeo da osvoji Evroligu sa "armejcima" za tri godine

Objavljeno:

Pre nego što je Igor Kokoškov postao prvi i jedini do sada trener preko okeana, trofejni srpski stručnjak Dušan Duda Ivković je dugo pregovarao sa Denver Nagetsima, ali do dogovora nije došlo iz čudnih okolnosti.

Nagetsi su pokazali veliko interesovanje za trofejnog stručnjaka, čak ga i pozvali da dođe u Njujork na razgovore, ali je u jednom trenutku dogovor odložen i "gurnuo" ga je za CSKA.

- Imao sam prvi sastanak u Nici sa CSKA. Istovremeno sam dobio ponudu Denvera, otišao sam u Njujork, razgovarao sa Kikijem Vandevegeom, tadašnjim generalnim menadžerom Nagetsa, a onda smo zajedno sa mojim agentom i još trojicom skauta otišli na ručak. Celu noć, dok smo jeli, su mi postavljali pitanja. Na kraju mi je agent Bil Dafi rekao 'Spremi se da potpišeš ugovor ujutru - prisetio se Ivković u intervjuu za grčki "Sport24".

Ivković je objasnio obrt sledećeg dana.

- Dogovorili smo uslove ugovora, ujedno i moju ulogu. Dogovorili smo se da ću tokom prve godine biti savetnik, odnosno učiti o NBA, a potom da ću poptisati dvogodišnji ugovor. Sledećeg jutra bili smo na kafi i rečeno mi je da su vlasnici na odmoru i da ne može ništa da se završi. Pitali su me da budem strpljiv nekoliko dana, na šta sam im odgovorio da za dve nedelje imam sastanak sa CSKA. Vremenom su prolazili dani i potpisao sam za CSKA.

Usledio je još jedan poziv Denvera, ali je bilo kasno.

- Posle nekog vremena dobio sam poziv Denvera, rekli su mi 'Treneru, mi smo spremni. Odgovorio sam im 'Žao mi je, potpisao sam za CSKA - otkrio je Ivković.

Upravo je srpski trener udario temelje CSKA, iako nije uspeo da osvoji Evroligu sa "armejcima" za tri godine.

To što nije uspeo sa ruskim velikanom jeste sa Olimpijakosom, 1997. i 2012. godine kada je postao prvak Evrope.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.