VUČIĆ OBEĆAO RADNIČKOM: Stiže 15 miliona evra pomoći od države! Dobijate novu halu u centru Beograda!
Foto: Starsport©

da ne žive više od prošlosti

VUČIĆ OBEĆAO RADNIČKOM: Stiže 15 miliona evra pomoći od države! Dobijate novu halu u centru Beograda!

On je rekao da očekuje da će dvorana biti završena za najkasnije 24 meseca od udaranja temelja

Objavljeno:

Sportsko društvo Radnički jedno je naših najstarijih, a verovatno i najstarije, sportsko društvo, koje je uspevalo da sačuva svoje ime, i kada je bilo drugačije naređeno, kao i svoju tradiciju i velike ljude, poručio je Aleksandar Vučić i najavio gradnju velelepne hale za to sportsko društvo.

On je na svečanosti povodom veka od osnivanja SD Radnički primetio i da su Crvena zvezda i Partizan uvek bili popularniji i imali više navijača, ali su svi nekako uvek voleli Radnički.

- Uvek je Radnički imao sipmatije svih ljudi, ali je manji broj njih bio odan ideji da Radnički opstane kao što je Dušan Ivković, da ne živi od prošlosti, već da dalje napreduje i pravi velike korake i u 21. veku - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić
foto: Starsport©

Dodao je da je kroz izložbu o istorijatu kluba, koju je danas imao prilike da obiđe, mnogo toga naučio, video i podsetio se onoga što je palo u zaborav.

- Radnički je jedno od naših najstarijih sportskih društava, a verovatno i najstarije koje je uspevalo da sačuva svoje ime čak kada je bilo (drugačije) naređeno ako sam dobro razumeo Ivkovića. Sačuvao je tradiciju, ali i velike ljude. Ono što je naš posao je da izgradimo velelpnu halu. Urađen je plan, DUP, vrši se prenos građevinskih parcela na državu. U septembru – oktobru ćemo da položimo kamen temeljac, a za 18 do 24 meseca biće završena velelepna hala. Za dve i po godine, gospodine Ivkoviću, imaćete priliku da otvorite fantastičnih 13.000 kvadrata u sportskim objektima, 18.000 ukupno, sa garažama, parkinzima, u srcu Beograda, što će biti ogroman posticaj za našu decu, za stvaranje novih šampiona u odbojci, rukometu, boksu, da ne preskočim košarku - rekao je Vučić.

Aleksandar Vučić
foto: Starsport©

Podsetio je da su mnogi velikani domaćeg sporta branili boje Radničkog, pored Dude Ivkovića, Boža Maljković, Slobodan Piva Ivković, i mnogi drugi koji su prošli kroz košarku i druge sportove, i ostavili veliki, neizbrisiv trag u istoriji srpskog sporta.

- Odlikovanja se ne dobijaju lako, a ordenje još teže. Vi ste dobtinici Sretenskog ordena i dva od Josipa Broza Tita. Moralo je da to prođe ozbiljne komisije i stroge kriterijume da biste dobili takva odlikovanja. Čestitam vam i želim uspešan rad, a mi kao država smo tu da pomognemo koliko možemo. Duda je bio skroman, želeo je da Radnički što manje košta državu, pa smo krenuli sa idejom od dva, tri, četiri miliona. Bili su zadovoljni, na kraju smo došli do 15.000.000, a ja računam da će to biti malo više. Nije problem, imamo novac, završićemo ovo u kratkom roku. Hvala vam na svemu za sve što ste uradili za Srbiju i da u budućnosti da probamo da se približimo za ono što ste uradili u prošlosti - podsetio je Vučić i ponovio još jednom da će država Radničkom pomoći koliko može.

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.