SRPSKI BASKETAŠI KRENULI PUT TOKIJA: "Putujemo u dobroj atmosferi, ali i dobroj formi"!
Foto: kkcrvenazvezda.rs

srećno

SRPSKI BASKETAŠI KRENULI PUT TOKIJA: "Putujemo u dobroj atmosferi, ali i dobroj formi"!

Dugujemo ogromnu zahvalnost Olimpijskom komitetu Srbije i Košarkaškom savezu Srbije

Objavljeno: 08:41h

Reprezentativci Srbije u basketu 3x3 otputovali su rano jutros za Japan na Olimpijske igre.

Za Japan su krenuli selektor Goran Vojkić i igrači Dejan Majstorović, Aleksandar Ratkov, Mihailo Vasić, kao i rezerve Marko Savić i Stefan Kojić. Dušan Domović Bulut će se saigračima pridružiti naknadno, navodi se u saopštenju Olimpijskog komiteta Srbije.

Prva stanica srpskih basketaša biće grad Karatsu u kojem će obaviti pripremni kamp i pokušati da se što bolje priviknu na vremensku razliku i klimatske uslove koji vladaju u Japanu.

Dejan Majstorović je rekao da je njegova ekipa kvalitetno odradila pripreme i da bi u Karatsuu forma trebalo da se dovede u optimalno stanje pred početak Igara.

- Putujemo u dobroj atmosferi, ali i dobroj formi. Očekujemo da u Karatsuu nastavimo sa kvalitetnim radom i da se još bolje uigramo za nastup na Olimpijskim igrama, koji svi željno iščekujemo - rekao je Majstorović.

- Ovo je momenat koji smo čekali dugo vremena i daćemo sve od sebe da ostvarimo što bolje rezultate - istakao je on.

Selektor Goran Vojkić, koji će predvoditi reprezentaciju na istorijskom prvom nastupu na Olimpijskim igrama, naveo je da su svi igrači spremni za nastup na najvećoj sceni.

- Izuzetan posao je uradjen tokom trenažnog procesa, što je zasluga celog stručnog štaba. Tokom pripremnog kampa nas očekuje aklimatizacija, treninzi i utakmica koju ćemo odigrati protiv reprezentacije Japana - rekao je Vojkić.

- Dugujemo ogromnu zahvalnost Olimpijskom komitetu Srbije i Košarkaškom savezu Srbije za uslove koje smo imali tokom priprema i nadam se da ćemo se kao ekipa odužiti svima rezultatom koji se očekuje od nas - istakao je Vojkić.

Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 putovaće preko Pariza za Japan i nakon pripremnog kampa očekuje ih ulazak u Olimpijsko selo.

Prvi meč u grupnoj fazi takmičenja srpske basketaše očekuje 24. jula, a protivnik će im biti selekcija Kine.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.