ČOVIĆ O AKTUELNIM KOŠARKAŠKIM TEMAMA: Kritikovao KSS, dao podršku selektoru Kokoškovu
Foto: Starsport

zabrinut za budućnost

ČOVIĆ O AKTUELNIM KOŠARKAŠKIM TEMAMA: Kritikovao KSS, dao podršku selektoru Kokoškovu

Prvi čovek crveno-belih smatra da je nedostajala hemija u reprezentaciji

Objavljeno: 11:44h

Nebojša Čović gostovao je na TV Pink, gde je govorio o aktuelnoj košarkaškoj situaciji u zemlji. Čović je analizirao neuspeh reprezentacije, a govorio je i o selektoru Igoru Kokoškovu kome je pružio podršku.

- Meni je žao što je Kokoškov i što smo svi doživeli to, on niti sme niti treba da podnese ostavku. To se jedva čeka, da on bude proglašen za krivca. Onda se ubaci drugi. Morate da razgovarate sa našim igračima u inostranstvu cele godine, ne samo dođi ili nemoj da dođeš - poručio je Čović.

- Ne bih pričao o tome da nismo izgubili kult reprezentacije. Ne znamo da poštujemo grb, zastavu, našu himnu... Tu je i to pljuvanje po Milošu Teodosiću, ali kada je bilo da se on nije odazvao? Ne mislim tu samo na Jokića, da je preduzeto sve od strane KSS, igrali bi još neki, ali ne možete to da zapostavljate tokom godine, morate ih obići. Vi morate da razgovarate cele godine sa našim košarkašima u inostranstvu - rekao je Čović i dodao:

- Naša javnost koja krene da pljuje Vasu Micića, koji je stvarno imao rupturu 13-14 centimetara. Ali smo mi svi zaboravili da je dečko došao da igra kvalifikacije kada mu je majka umrla. Neke stvari u našem pristupu moraju da se menjaju. Kada kažem, odgovornost, to znači da neko mora da nam objasni šta, kako i zašto se dogodilo, a to je KSS na čelu sa predsednikom. Ima jedna velika činjenica, u sportu se ne živi od minulog rada. Možeš da budeš slavan koliko god hoćeš. Jesmo osvojili trofej, jesmo. Podigli ga, proslavili, stavili u vitrinu i sutra je novi dan, idemo dalje. Očigledno imamo drugačije standarde i kad se kaže kritika to se sve shvati lično.

Posebno ga brine budućnost srpske košarke.

- Ja već tri-četiri godine pričam da je alarmantno stanje u srpskoj košarci. Mi imamo jednog starijeg igrača koji je bio nateran da potpiše sa menadžerom da će mu davati 20% do kraja karijere, je l' vam to liči na Mamića? Odlaze deca u Italiju ili Španiju ispod radara, kupe nam i to malo talenata što imamo. Strani klubovi prave kampove u Beogradu, čiji je posao da se pravi strategija o košarci? Kada Zvezda igra loše i ima lošu sezonu, ko prvi odgovara, pa ja - zaključio je Čović i dodao da je nedostajala hemija u reprezentaciji.

- Možeš da imaš 15 najboljih, ako oni ne naprave hemiju - i ako jedan buši - to se sve vidi. Svaka čast momcima koji su se borili, videlo se da nema sistema.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.